loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament de TGN s'alia amb la societat civil per exigir millores a l'estació de tren

El Circ Ciutat dijous, 05 de febrer de 2015

L'Ajuntament de Tarragona, amb l'alcalde Ballesteros i el regidor Carles Castillo al capdavant, ha exposat les demandes de millora de l'estació i del transport ferroviari de la ciutat vinculades al pas del Tercer Fil a representants d'una quarantena d'entitats socials, econòmiques i partits polítics de la ciutat.

Foto: Tarragona Ràdio

Es tracta del Manifest en defensa de les millores ferroviàries, que neix amb el consens dels quatre partits amb representació a l'Ajuntament, i que hauria de desembocar en una gran manifestació ciutadana, sempre que no s'atenguin les peticions dels tarragonins.

Sota el lema "A Tarragona volem una estació de primera", la sala d'actes de l'Institut Municipal d'Educació s'ha quedat petita per escoltar, totes juntes, les peticions de Tarragona arran del menysteniment per part del Ministeri de Foment, que ha deixat sense partida pressupostària també l'estació de tren.

Les demandes fan referència al transport de mercaderies i viatgers, i la connexió amb les principals ciutats i centres de negoci espanyols i europeus. També es farà una recollida de signatures perquè serveixin com a símbol de força i unitat per pressionar Madrid.

L’alcalde ha admès que “no hi ha un motiu econòmic pel qual el govern espanyol no hagi dotat pressupostàriament les millores a l’estació de Tarragona”. A més, Ballesteros ha estat contundent amb unes obres ferroviàries que s'han començat a fer en un tram pròxim a TGN: “S’han iniciat unes accions al tram Castelló-València, i això no és una punyetera casualitat", ha etzibat Ballesteros.

També s'han mostrat el projecte per instal·lar una passarel·la per damunt de la via al costat de l'Amfiteatre. Recordem que l'Autoritat Portuària també preveu construir-ne una altra a l'alçada de la Baixada del Toro i que conneci amb la platja, així com un recull de les demandes perquè la mobilitat i l'accessibilitat a l'estació de tren tarragonina es corregeixi. "Tenim una estació tercermundista", s'ha escoltat en diferents ocasions.

Els diferents agents implicats han mostrat unitat i constituiran una comissió de treball, juntament amb representants polítics per tal de pressionar el Ministeri de Foment. Ballesteros ha fet una crida a la ciutadania perquè se s'adhereixi al manifest i participi en la recollida de signatures.

CLICA AQUÍ SI ET VOLS ADHERIR AL MANIFEST.


Documents

Manifest en defensa de les millores ferroviàries a TGN


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar