loader
menu

CIUTAT

"Els segrestadors de la bota no s'han posat en contacte amb nosaltres"

Sergi Casado Ciutat dilluns, 11 de febrer de 2013

El creador de la "Bóta" del Carnaval de Tarragona, @Pere Estadella, de l'Agrupació per a la conservació de figures festives, s'ha mostrat sorprès pel segrest de l'element simbòlic del Carnaval, tot assegurant que "en quinze anys no l'havien robat mai". Malgrat que no celebra que s'hagi robat, sí comparteix bona part dels arguments que han motivat que el grup que ha reivindicat el segrest, Obreres i Obrers Cada Cop Més Cabrejats Amb l'Ajuntament (OOCCMCAA), entre els quals es demana més implicació municipal en cultura. "El carnaval és sàtira i crítica i la Bota n'és la representació, i si serveix perquè es reivindiqui una nova manera de fer cultura a la ciutat, doncs benvinguda sigui", confessa Estadella.

El creador de la Bota de Carnaval, Pere Estadella, a l'esquerra, durant la presentació de la Bota de 2009. /ditada

Els creadors de la Bóta de Carnaval/ Ditada.cat

Estadella va tenir coneixement del segrest de la bota el dissabte 9 a les del matí, quan va rebre una trucada d'un tècnic de Cultura de l'Ajuntament. Li van demanar expressament que fes una rèplica i així ho va fer perquè, com explica, "en teníem un parell". De fet, admet que el segrest tampoc no el va estranyar: "Ja ens suposàvem que alguna cosa així podria passar. Ens n'alegrem que no hagi estat només una bretolada perquè al darrere hi ha una crítica fonamentada i he de dir que m'ha agradat".

Confessa que no ha tingut cap contacte amb els segrestadors i que, de cara a l'any vinent, més que demanar seguretat perquè es custodiï la futura Bota, exigiran al consistori que "s'estiri una mica més" i que es torni a fer la Bota: "Proposarem a l'àrea de Cultura que no només redueixin del Carnaval, i si ho fan, que afecti a tots els actes per igual"


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar