loader
menu

CIUTAT

Un sistema dissenyat per la URV permetrà controlar en temps real l'accés de vehicles a la Part Alta de TGN

El Circ Ciutat dilluns, 09 de febrer de 2015

L'accés de vehicles a la Part Alta quedarà monitoritzat en els propers mesos gràcies a un sistema innovador que permetrà obtenir informació en temps real del fluxe de comunicació al casc antic de Tarragona. El sistema constarà de diferents sensors a les entrades i sortides del nucli antic i també als diferents carrers.

Una imatge del Portal de Sant Antoni. / circdetarragona.com

Foto: Ajuntament de Tarragona

La part investigadora correspon a la URV. En concret al Centre de Transferència de Tecnologia i Innovació (CTTi) de la Fundació URV, que ha estat treballant en el projecte, que cristal·litzarà en breu amb la posada en funcionament d'un dispositiu que s'emmarca en el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible (PMUST).

Aquesta eina ja contempla, en una de les seves vessants, la regulació i disminució del trànsit a la Part Alta, com a centre històric de la ciutat. De fet, segons dades municipals, des del juliol del 2010, que van entrar en funcionament les restriccions al trànsit de la Part Alta i es van iniciar mesures de circulació, el número de vehicles ha passat de 6.000 als 2.465 que van entrar al casc antic de la ciutat, "amb una afluència estabilitzada".

L'empresa municipal d'Aparcaments i el CTTi han signat l'acord que permetrà que el projecte tiri endavant.

Es colocaran diferents sensors a les entrades i sortides del barri, i per la seva banda, la URV s’encarregarà de la instal·lació del sistema a través del grup de recerca que lidera el Dr. Domènec Puig, director de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria i responsable del grup Intelligent Robotics and Computer Vision Group, i del seu spin-off W3IS2, liderat pel professor de l’ETSE, Pere Millán. S’encarregaran d’elaborar un software que possibilitarà la comunicació amb uns nous sensors que s’instal·laran a la Part Alta.

Aquest software, que es desenvoluparà des de la Universitat Rovira i Virgili permetrà enviar informació en temps real sobre el moviment de vehicles a l’empresa municipal d’aparcaments. A partir d’aquí s’obtindran i es podran extreure tot tipus de dades que permetran analitzar l’accés dels vehicles a la Part Alta i la seva evolució. El sistema és de baix cost i gens invasiu amb l’entorn.

Tal i com ha destacat la presidenta de l’Empresa Municipal d’Aparcaments i tinent d’alcalde de Mobilitat, Begoña Floria, aquest acord “ens dóna un impuls més a l’objectiu de lliurar de trànsit el nostre centre històric al màxim possible, fent-lo un espai de referència i preeminent a la ciutat tant pel turista que ens visita com pel ciutadà que ha de poder-hi conviure”.

Així mateix, per al Dr. Domènec Puig, aquesta col·laboració “és una bona mostra de com el coneixement de la Universitat es pot transferir a les institucions”, en aquest cas, l’Ajuntament de Tarragona, emmarcat a l’àmbit de la mobilitat dins el nou concepte de Smart City de la ciutat.

L’acord signat és, per part de la Fundació URV a càrrec del Dr.Domènec Puig, director de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria i Lourdes Jané, directora del Centre de Transferència de Tecnologia i Innovació de la Fundació URV, Unitat de Valorització de la URV i de l’Empresa d’Aparcaments Municipals de Tarragona, de la seva presidenta Begoña Floria i del gerent, Sergi Arts.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar