loader
menu

El PP de Tarragona va utilitzar per les felicitacions nadalenques el mateix eslògan que CiU a les municipals de 2003

Sergi Casado dilluns, 09 de febrer de 2015

Les campanyes del Partit Popular de Tarragona, i en especial del seu líder, Alejandro Fernández, no acostumen a deixar ningú indiferent. Durant les passades festes nadalenques, el PP va distribuir un fotlletó a les bústies de moltes llars tarragonines. Era una felicitació molt peculiar i pintoresca on apareixia la imatge de l'alcaldable popular amb pintades al damunt.

Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Durant aquells dies el digital Tarragonadiari.cat va publicar que la tipografia de les lletres de la felicitació nadalenca guardaven una gran semblança a la de l'anunci d'una multinacional de refrescos de l'any 2002.

Però resulta, a més, que l'original christmas dels populars tarragoní va agafar la mateixa idea que va utilitzar Convergència i Unió per a les municipals de 2003 a Tarragona. És a dir, que no es tractava de cap novetat, ja que era una campanya que va funcionar l'any 2003, però el PP, o bé no ho va detectar o si ho va fer, va decidir que tornar a fer servir la mateixa idea global no suposaria plagi.

Van ser els darrers comicis amb Joan Miquel Nadal, i un dels eslògans d'aquella campanya de fa dotze anys ja deia "Per als que canviaríeu algunes coses". En la imatge combinada, penjada a les xarxes socials, Joan Miquel Nadal apareix amb unes patilles dibuixades, flors a la camisa i també als llavis.

Per Nadal de l'any passat, Alejandro Fernández va entrar a les bústies tarragonines a una perruca d'estil "afro", unes ulleres a l'estil John Lennon, una flor a la boca i flors també a la solapa de l'americana, junt amb símbols de pau.

L'altra imatge que alimenta la hipòtesi de la poca originalitat dels populars per difondre el seu missatge de frescor de cara a les eleccions és una en què Alejandro Fernández fa una crida "a los que no me podéis ver ni en pintura", i apareix la seva foto esquitxada amb pintura. L'any 2003, el lema de Convergència I Unió i de Joan Miquel Nadal era molt, molt semblant, per no dir el mateix: "Per als que no em podeu ni veure" hi deia, i al costat una foto de l'aleshores candidat nacionalista guixada amb rotulador.

Casualment, l'empresa que porta la campanya del Partit Popular és la tarragonina Pierre Comunica, la mateixa que ja va portar la de Convergència i Unió l'any 2003. Aquesta empresa, a més, també havia dissenyat el logo corporatiu per a l'Ajuntament de TGN l'any 2007, però l'operació es va frenar a quinze dies per les eleccions pels vots en contra de l'oposició i dels tres regidors expulsats de l'equip de govern local.

L'any 2011 la productora Sony Music va denunciar el PP tarragoní per plagi per haver versionat la cançó "Alejandro" de Lady Gaga i utilitzar-la durant la campanya.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar