loader
menu

CIUTAT

La futura terminal de creuers es converteix en arma política a Tarragona

El Circ Ciutat dimarts, 10 de febrer de 2015

La futura terminal de creuers amb seu a Tarragona està en perill. Segons ha publicat Diari de Tarragona, l'Ajuntament de Vila-seca farà arribar la Raval del Mar fins al passeig marítim de la Pineda i fins la futura Terminal de Creuers. D'aquesta manera, la ciutat de Tarragona es quedaria sense la terminal definitiva, que es quedaria a Vila-seca.

Una imateg del iot Topaz, durant una estada a TGN. / circdetarragona.com

El primer a respondre ha estat el portaveu del PP a Tarragona, Alejandro Fernández. El popular fa temps que va alertar d'aquesta possibilitat i en el seu mur de facebook, s'ha despatxat a gust contra l'alcalde Ballesteros: "A Tarragona res de res. Ballesteros insisteix en que serà provisional (la terminal de creuers a La Pineda). Està mentint i els fets així ho demostren. Al final, els creuers a Vila-seca i les mercaderies perilloses a Tarragona. Aquest és el llegat de Ballesteros en aquest assumpte"

L'Ajuntament de Tarragona i l'Autoritat Portuària han enviat dos comunicats en un espai d'una hora.

En el del consistori, la consellera de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Tarragona, Patricia Anton, ha insistit que la terminal serà provisional perquè així ho van acordar amb l'Autoritat Portuària. Anton s'ha referit al Pla Director Portuari; un full de ruta que preveu que la terminal de creuers definitiva està projectada al costat del Port esportiu de TGN.

Ha assegurat també que el traçat de la Raval del Mar a Vila-seca "no altera aquests esquemes" i que el grup de treball del projecte de creuers engegat fa dos anys té com a objectiu "convertir Tarragona en un port referent de destinació de creuers".

El discurs de l'Autoritat Portuària de TGN va en la mateixa línia que el de l'Ajuntament. La futura terminal de creuers es farà "davant de la ciutat al voltant del Port Esportiu". També ha recordat el Consell d'Administració no té previst fer cap accés viari a la zona Sud del POrt entre Vila-seca i el Port de TGN, "més enllà dels enllaços necessaris de mercaderies".

Comunicat de l'Autoritat Portuària de TGN

"L’Autoritat Portuària de Tarragona es ratifica en el projecte estratègic de creuers que passa per una terminal provisional, adossada a la futura ampliació de l’espigó dels Prats, alhora que continua treballant per a la consolidació de la futura terminal urbana definitiva de Tarragona davant la ciutat al voltant del port esportiu.

2.- En els propers dies l’Autoritat Portuària de Tarragona té previst aprovar en Consell d’Administració la modificació de l’actual DEUP (Delimitació d’Espais d’Usos Portuaris), un document que especifica els accessos actuals i futurs del Port de Tarragona. En aquesta proposta no es preveu cap accés viari a la zona sud del Port (espigó dels Prats) entre el municipi de Vila-seca i el Port de Tarragona, més enllà dels accessos necessaris de mercaderies del projecte ZAL a la zona de la C31-b.
Per tant, la comunicació i l’operativa dels creuers de la terminal provisional es realitzarà per la ciutat de Tarrago
na.

3.- Alhora el Port de Tarragona està treballant en la terminal de creuers definitiva. El Port de Tarragona ha contractat els serveis d’un grup d’empreses consultores per a la redacció del projecte de “Terminal de creuers situada en la nova dàrsena exterior en la façana marítima de la ciutat de Tarragona” que es recollirà en el nou Pla Director de Infraestructures del Port de Tarragona."

Comunicat de l'Ajuntament de Tarragona


1.- “L’Ajuntament de Tarragona i l’Autoritat Portuària van acordar que l’opció de la nova terminal de creuers – aprofitar les obres del dic Prats i allargar l’espigó- és provisional.

2.- L’operativa comercial dels usuaris dels creuers d’entrada i sortida, els autobusos urbans i el servei de taxis dels passatgers serà per la ciutat de Tarragona, així està acordat amb el Port. Actualment, el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona ja es fa càrrec del servei d’ autobusos privats per als creueristes i també dels informadors turístics que hi ha al vaixell.

3.- La terminal definitiva, tal com diu el Pla Director Portuari, acordat amb l’anterior i l’actual president del Port, està prevista que estigui ubicada al costat del Port esportiu, de manera que connecti directament amb el centre de la nostra ciutat, a 300 metres de la plaça dels Carros. Així està acordat amb el president de l’Autoritat Portuària i així ho entenem els representants tarragonins del Consell d’Administració del Port.

4.- El traçat del Raval de la Mar no altera aquests esquemes que per l’Ajuntament de Tarragona són inamovibles i inalterables.
L’Ajuntament sempre ha estat d’acord amb l’Autoritat Portuària de que calia fer una terminal de creuers i que aquesta és de Tarragona, per això porta el nom “Tarragona Cruise Port Costa Daurada”.

5.- Recordar que el grup de treball del projecte de creuers a Tarragona es va engegar fa uns dos anys i mig i està liderat pel Port de Tarragona i també hi són presents l’Ajuntament de Tarragona, la Diputació de Tarragona, la URV, la Cambra de Comerç, Port Aventura, Bcn World i la Patronal de Turisme. L’objectiu és convertir Tarragona en un port referent de destinació de creuers.”


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar