loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

TGN rebrà 318.000 euros per seguir rehabilitant la Muralla

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 11 de febrer de 2015

L’Incasòl invertirà enguany 318.800 euros en la restauració de la Muralla Romana de Tarragona, en el tram paral·lel a la Baixada del Roser. Aquesta és una de les 18 rehabilitacions en nuclis antics de Catalunya que impulsarà el Govern de la Generalitat a través de l’Institut Català del Sòl.

La inversió arribarà a través de l'Incasòl i els treballs, al juny, se centraran en el tram de la Baixada del Roser

Tretze de les 18 intervencions previstes estan vinculades al protocol de l'1 per cent cultural i al programa Reviure les Velles Ciutats, així com a acords amb diferents ajuntaments i administracions catalanes. Es preveu que tots els projectes comencin al llarg d'aquest any. Pel que fa a l'obra a la Muralla tarragonina, els treballs començaran al juny i estan incloses dins de l'1 per cent cultural.

Una imatge dels darrers treballs de rehabilitació al tram de Muralla de la Baixada del Roser. / circdetarragona.com

Foto: Generalitat

Móra d'Ebre ha estat el municipi que rebrà una subvenció més gran. L'Incasòl ha inclòs dos projectes de la capital de la Ribera d'Ebre, la protecció del penya-segat del Castell, amb 638.000 euros, i la remodelació de les piscines descobertes, amb una partida de 576.000 euros. Es preveu que tots els projectes comencin durant el 2015 i el pressupost total previst per a executar-los és de 5.198.070 euros.

Les actuacions en els nuclis antics s'inscriuen en els diferents protocols de col·laboració d'aplicació de l'1% cultural signats pels departaments de Cultura i de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per un període de temps concret i que duu a terme l'Institut Català del Sòl.

Ambdues línies d'actuació tenen com a objectiu rehabilitar edificis del patrimoni públic i actuar ordenant espais urbans per frenar el progressiu deteriorament dels nuclis antics i els entorns monumentals de diferents poblacions de Catalunya. Així s'aconsegueix fer una tasca de recuperació i rehabilitació que n'afavoreix la reactivació.

Paral·lelament, la Llei d’acompanyament dels pressupostos de 2014 de la Generalitat va modificar la llei fundacional de l’INCASÒL atorgant a aquest organisme “la condició de mitjà propi instrumental i de servei tècnic dels ens locals que així ho acordin voluntàriament”. D’aquesta manera, l’INCASÒL amplia aquesta línia de treball estenent-la als ajuntaments, que podran beneficiar-se de l’experiència aconseguida per l’Institut Català del Sòl tant en la urbanització com
en la construcció d’edificis.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar