loader
menu

CIUTAT

La Guàrdia Civil intervé 51 tones d'aliments a 19 establiments de TGN en una operació contra el comerç il·legal

El Circ Ciutat dijous, 12 de febrer de 2015

La Guàrdia Civil de Tarragona ha intervingut 51 tones de menjar i productes alimentaris després d'inspeccionar 19 establiments de la ciutat. En el marc de l'operació OPSON IV, 27 agents de diferents especialitats, i coordinats amb els Serveis de Sanitat Exterior s'han controlat, des de productes caducats o en mal estat, l'etiquetatge fins a la falsificació de denominacions d'origen, passant pel emmagatzematge i transport.

Foto: Guàrdia Civil de TGN

S'han establert diferents equips de treball que han realitzat un total de 19 inspeccions a Tarragona, focalitzades en el comerç i la distribució il·legal de productes alimentaris, en la qual s'han intervingut o immobilitzat 51 tones d'aliments i begudes, abastant tot tipus de productes com a licors, carn, peix i marisc.

L'objectiu principal ha estat detectar activitats irregulars de productes que entren al mercat alimentari i que no compleixen amb els requisits de seguretat alimentària, com l'adulteració i venda de productes caducats o en mal estat. També el sistema de transport, distribució i emmagatzematge d'aliments sense control sanitari o sense respectar els requisits legals exigits.

S'ha treballat, principalment en els controls d'entrada i transport de productes alimentaris, per part del Servei Fiscal i les inspeccions d'establiments dedicats al comerç dels productes on ha participat personal del Seprona i de la Policia Judicial.

Les infraccions més comunes que s'han detectat han estat la manipulació o manca d'etiquetatges, la manipulación en la data de caducitat dels productes, el transport o manipulació d'aliments sense control sanitari i la venda i la conservació de peix, carn o marisc en magatzems clandestins sense mantenir la cadena de fred.

L'operació OPSON IV s'ha realitzat a 55 països, i pel que fa a l'estat espanyol, s'han realitzat 2.450 inspeccions, s'han detingut a 26 persones i s'han aixecat més de 1.600 actes per infracció administrativa.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar