loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament de TGN demana permís al jutge del cas Jaume I per obrir el concurs d'idees

Sergi Casado Ciutat divendres, 13 de febrer de 2015

Aviat farà sis anys que l'aparcament Jaume I està tancat, tot i que gairebé des que es va concebre sempre ha estat notícia pel caos en la gestió, pel desgavell i pels litigis judicials en els quals es troba immersa l'empresa d'Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT). I amb el Jutjat d'Instrucció número 3 de Tarragona, que és qui investiga el cas, amb l'ull sempre al damunt.

Aparcaments Municipals ha garantit al jutjat d'Instrucció número 3 que ningú hi entrarà ni tocarà res de l'interior del pàrquing. Els concursants només podran tenir informació per imatges i plànols

L'AMT sent l'alè del jutge de manera constant, i per això també ha hagut d'informar, de manera oficial, del concurs d'idees que es vol convocar per plantejar nous usos a l'espai; un cop es va anunciar que es descartava convertir-ho en aparcament. L'Ajuntament havia acabat de guanyar una batalla als tribunals.

Foto: visual-lab.info

Tot i que no li demana el permís per fer-lo, l'Ajuntament de Tarragona no mourà un dit si no té el vistiplau del magistrat. Fonts municipals han confirmat al Circ que els serveis jurídics municipals els han donat via lliure per engegar el concurs i que informaran puntualment al jutge de l'evolució del concurs.

El consistori, que va ignorar el concurs d'idees pel mateix recinte convocat pel col·lectiu Laboratoi Visual el 2012, va fer pública la intenció d'obrir-ne un de propi l'octubre de 2014. La notificació, però, es va fer arribar al jutge el passat 28 de gener, gairebé tres mesos després. El calendari es preveu llarg i de moment, per molt que triomfi una idea, no es podria dur a la pràctica. És a dir, que el projecte guanyador no es podria executar.

En l'escrit al jutge, al qual ha tingut accés El Circ, s'hi adjunta una carta de la gerència d'Aparcaments, en què l'empresa municipal explica al jutge que l'encàrrec de fer el concurs arriba directament des d'Alcaldia "amb la finalitat de determinar l'ús que en un futur podria desenvolupar-se en aquesta instal·lació".

AMT indica al jutjat que actualment estan preparant les bases del concurs i que "estem reunint tota la informació i consultant els agents implicats per confeccionar un calendari el més aviat possible".

Ni es mira, ni es toca

Aparcaments deixa clar al jutge que "aquest concurs no suposarà, en cap cas, la intervenció en la infraestructura ni l'accès a l'equipament", actualment subjudice arran d'una denúncia de la plataforma Veu Ciutadana des de 2008 per pressumpa malversació de fons públics. És a dir, que, tot i el concurs d'idees per donar-li un altre ús, al Jaume I ni s'hi entrarà ni s'hi tocarà res. No es podrà veure ni accedir al recinte al que se li vol donar un altre ús.

Però el concurs seguirà el seu procés, encara que, a hores d'ara, resulta impossible fixar cap termini perquè s'hi pugui fer alguna actuació. L'AMT informarà puntualment al jutjat d'instrucció número 3 de cadascun dels passos que se seguiran per obrir el concurs per canviar els usos del maleït Jaume I, ja sigui la redacció de les bases, els terminis de convocatòria, la presentació, l'obertura de sobres i, en última instància, l'adjudicació al projecte o idea que surti guanyador.

En paral·lel al concurs, el jutjat d'Instrucció número 3 continua investigant si hi va haver malversació de fons públics en la construcció del Jaume I; un aparcament concebut per ser intel·ligent i pressupostat en 3,9 milions d'euros i que podria acabar costant prop de 40, i a més, sense que hagin servit perquè funcioni.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar