loader
menu

CIUTAT

La CUP de TGN vol estirar del fil en el cas INIPRO

El Circ Ciutat divendres, 13 de febrer de 2015

La CUP de Tarragona s'ha personat en el cas INIPRO per tal de poder conèixer de primera mà, i per a poder fer el seguiment, de tot el que passi en aquest procediment judicial que investiga pressumptes contractacions irregulars per part de l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSST) a empreses afins i en l'òrbita del PSC.

L'advocada Aitana de la Varga, a l'esquerra, i Laia Estrada, ambdues militants de la CUP Tarragona. / cup tarragona

Ara per ara el cas segueix estant sota secret de sumari al Jutjat d'Instrucció número 1, raó per la qual Aitana de la Varga, membre de la CUP de Tarragona, ha informat que «la candidatura no pot revelar detalls del procediment».

El que sí que ha explicat de la Varga és que la candidatura, que ja va portar el cas a la Fiscalia el juliol de l'any passat, ha hagut d'abonar una fiança de 2000 euros, aconseguida gràcies al suport del grup que es troba al Parlament, a la territorial de les CUP del Camp de Tarragona i a vàries activitats per recollir fons.

En aquest sentit l'altra membre de la CUP de Tarragona, Laia Estrada, ha criticat la manca d'acció dels partits a l'oposició, «perquè no han fer res per a esclarir les irregularitats del cas INIPRO, més enllà de les declaracions a la premsa quan el cas estava d'actualitat, i només la CUP, un partit sense representació al consistori i amb pocs recursos econòmics, ha estat capaç d'interposar una denúncia per tal d'esclarir aquests fets». Segons la CUP es tracta d'una evidència més de la connivència quotidiana entre tots els partits amb representació a l'Ajuntament de Tarragona.

La candidatura independentista ha recordat que va ser l'estiu del 2013 que va posar en coneixement de la Fiscalia de l'Audiència Provincial allò que consideraren indicis de delicte al voltant de la l'empresa Inipro, tant pel que fa a la contractació inicial com a les posteriors pròrrogues en la prestació de serveis.

La CUP ha lloat la tasca del Comitè d’empresa de l’IMSS, qui va manifestar les irregularitats produïdes, i també ha volgut recordar que en aquell moment, tots els partits de l'oposició representats en el Consell Rector en el que s'aprovaven els comptes del 2012, (CiU, PP, i ICV), sense esperar l'auditoria, van abstenir-se en l'aprovació de la liquidació de comptes, fet que va permetre que aquests s'aprovessin. L'únic cap 'tallat' per tot aquest assumpte va ser l'aleshores gerent de Serveis Socials, Antonio Muñoz.

Per últim, Aitana de la Varga ha afegit que la CUP ha rebut altres informacions que fan pensar que el cas Inipro no és un cas aïllat dins dels serveis socials, i anuncia que farà tot el possible per a seguir recopilant informació i treure-la a la llum pública. En aquest sentit Laia Estrada ha aprofitat per a comunicar que el 12 de març la CUP farà una xerrada sobre la corrupció a la ciutat de Tarragona, que sota el nom «Ni un pam de net» partirà dels pressupostos municipals i acabarà en propostes de participació i transparència.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar