loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'Ajuntament de TGN censura al tuitaire convidat per Carnaval

El Circ Cultura i patrimoni diumenge, 15 de febrer de 2015

El Carnaval és època de disbauxa i mentre dura, la vara de comandament de les ciutats estan controlades pel Rei Carnestoltes i per la Concubina. Això suposa que tot està permès en el marc de la festa i de la ironia, doncs, a Tarragona, el traspàs de poders s'ha quedat a mitges.

El passat dissabte 14 de febrer, cap a les 9 del vespre, el gestor cultural tarragoní Jordi Gómez, tuitaire convidat per l'Ajuntament per donar la seva visió del Carnaval a través del perfil a twitter de Tgncultura, va detectar que li havien censurat un tuit sobre la "brillant idea" de fer aparèixer polítics durant la gala de la Disfressa d'Or. Cal recordar que durant la cerimònia, i a preguntes del presentador de la gala, l'alcalde no va respondre a un comentari enverinat de l'alcaldable de CiU, Albert Abelló.

"Una pregunta, sra begofloria, m’ha esborrat un Tweet com a tuitaire convidat? Espero resposta satisfactòria. Gràcies!". Això va penjar el tuitaire convidat, qui, a més, va recordar a la mateixa regidora de cultura, Begoña Floría, que "les queixes del públic van ser evidents. No era ni el moment ni el lloc. I No costava res haver-me informat abans d’esborrar-lo."

Va mostrar la seva decepció perquè la censura s'havia produït durant el Carnaval i es preguntava pels "intocables" de Tarragona: "Si no es pot fer ironia ara… A més, el tuit no insultava ningú ni el to era agressiu. veig q hi ha intocables"

La disculpa de la regidora ha estat instantània: "En avisar tens raó i et demano disculpes, va ser molt ràpid. En tot cas el moment “polític”va ser desafortunat, estem d’acord". Floría ha justificat que esborresin el tuit perquè "vam tenir queixes pel to. @TGNcultura és una xarxa institucional. També has fet altres tuits polèmics pero el to era correcte."

L'incident ha quedat resolt, un cop el tuitaire ha acceptat les disculpes i la discussió no ha anat a més. Això, sí, el tuit continua censurat, i per tant esborrat del perfil de tgncultura. Fa només un mes, amb motiu de l'atemptat contra la redacció de la revista satírica Charlie Hebdo, davant de la porta de l'Ajuntament de Tarragona tothom portava cartells en defensa de la llibertat d'expressió. I ara, ni tan sols s'ha admès un tuit irònic i picant enmig del Carnaval.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar