loader
menu

CIUTAT

Les denúncies a propietaris de gossos de TGN van pujar un 115 % durant el 2014

Sergi Casado Ciutat dilluns, 16 de febrer de 2015

Els propietaris de gossos a Tarragona ja poden anar en compte a partir d'ara. L'Ajuntament serà contundent amb tots aquells ciutadans que vulnerin les ordenances municipals en assumptes relatius a pertinença d'animals i mascotes. I l'atenció continua focalitzada en amos de gossos.

El pipican del Camp, actualment en molt mal estat. / circdetarragona.com

Segons dades facilitades per l'Ajuntament durant el 2014 les sancions i les denúncies als amos d'animals van augmentar un 115 per cent respecte l'any anterior. El consistori no ha comunicat la quantitat recaptada, però les denúncies amb gossos és, de lluny, l'apartat que més va crèixer d'entre tots els fets delictius presentats durant la passada reunió de la junta local de seguretat de Tarragona.

S'ha passat d'una vuitantena de denúncies per gossos durant el 2013 a les quasi 200 de l'any passat. En concret 195. La tipologia d'infraccions és diversa, tot i que les sancions més comunes es deuen, principalment, per portar el gos a la platja (70), ja sigui perquè és fora de termini, o perquè si ho està, és per portar l'animal deslligat. A més, els gossos tarragonins tenen tres mesos menys de platja que els de Barcelona, per exemple.

En cas d'incompliment de les obligacions que recull l'Ordenança municipal, l'infractor s'exposa a una sanció tipificada com a greu, tot i que amb la rebaixa aprovada per l'Ajuntament l'any passat, la multa oscil·laria entre els 100 i els 300 euros, lluny d'una multa màxima de 1.500 euros, tal com recollia la normativa anterior. (Consulteu el capítol VII, pàg 76, de 'Possessió i protecció d'animals' de l'Ordenança General de Convivència Ciutadana)

Sense xip, sense assegurança, sense papers

No haver censat l'animal (un tràmit que és gratuït) també ha estat motiu de més d'una cinquantena de multes als tarragonins i tarragonines. També s'ha denunciat per no portar al damunt documents de gossos perillosos, per no recollir els excrements, per no portar xip, per no tenir el gos assegurat, o perquè menors portaven gossos perillosos.

Durant el 2015 l'objectiu de la Guàrida Urbana serà continuar la recerca dels fets incívics relatius a la tinença de gossos i mascotes. Se seguiran fent campanyes intensives, amb agents de paisà, tal com ja es va fer durant el 2014, quan se'n van fer prop d'una quarantena, menys durant els mesos d'estiu.

250 identificacions

L'any passat es van identificar més de 250 gossos i propietaris, fruit de les campanyes repartides arreu de la ciutat. De fet, l'augment dels efectius per vetllar perquè els amos d'animals siguin cívics es deu, segons l'Ajuntament, a que les queixes dels ciutadans cada cop són més. Això provoca inspeccions, principalment als propietaris d'animals declarats de raça perillosa.

La Guàrdia Urbana també va recollir més d'una quarantena d'animals abandonats.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar