loader
menu

CIUTAT

Denuncien un caçador furtiu de TGN que atrapava ocells protegits amb la 'xarxa japonesa'

El Circ Ciutat dilluns, 16 de febrer de 2015

Arran d'una denúncia anònima, efectius del Cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació van localitzar el passat divendres 13 de febrer de 2015 una xarxa japonesa col·locada en una parcel·la agrícola del terme de Tarragona. Es va coordinar un dispositiu que finalment va culminar amb la intervenció d’una xarxa japonesa de 15 metres de longitud que es trobava parada entremig d’uns avellaners amb el reclam de 2 caderneres (Carduelis carduelis) engabiades.

Durant la intervenció també es van comissar 3 gafarrons (Serinus serinus), 1 cadernera (Carduelis carduelis), 1 verdum (Carduelis chloris) i 1 merla (Turdus merula) que es trobaven en una gàbia prop de la xarxa japonesa. El gafarró (Serinus serinus) és una espècie protegida dins la Llei de protecció dels animals. Els Agents Rurals van procedir a la identificació del presumpte furtiu i l’aixecament de les actes de denúncia corresponents per la tinença i utilització de la xarxa japonesa.

Fotos: Agents Rurals del Tarragonès

Fotos: Agents Rurals del Tarragonès

La captura d’ocells amb xarxa japonesa està totalment prohibida en ser un mètode massiu i no selectiu, només autoritzable per a la captura científica. La tinença també n’és prohibida i la utilització pot constituir un delicte penal i comportar penes de fins a dos anys de presó o multes de vuit a vint-i-quatre mesos.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar