loader
menu

CIUTAT

L'equip de Boccia La Muntanyeta-Dow presenta nova equipació

El Circ Ciutat dimarts, 17 de febrer de 2015

L'equip de Boccia del Club Esportiu de Paràlisi Cerebral de Tarragona (CEPACET) ha estrenat nova equipació. Així doncs, Dow Chemical s'ha integrat en aquesta activitat, ajudant a la difusió d'aquest curiós esport. La Boccia és una activitat esportiva que possibilita la participació de jugadors amb alts nivells de discapacitat física. Aquest és un dels motius fonamentals de la gran difusió experimentada per la Boccia, tant al nostre país com a l’àmbit internacional.

L’equip de Boccia de La Muntanyeta consta de 10 membres, dos dels quals estan federats a la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals. Ells són el Rubén i l’Adrià, membres també de la penya Festa per Tothom, de la qual Dow resulta impulsora.

Aquests esportistes formen part de la categoria BC3, caracteritzada per jugadors amb una elevada disfunció locomotriu a les quatre extremitats, els quals requereixen material auxiliar per practicar l’activitat. En aquesta categoria, es permet que cada jugador rebi ajuda per un auxiliar, el qual ha de mantenir-se d’esquenes a la pista i amb la mirada apartada del terreny de joc. A l’equip de La Muntanyeta aquest paper el desenvolupen David Borràs, monitor del propi taller i Enric Coch, pare d'en Rubén. Tots dos han fet grans esforços per integrar aquest esport a la ciutat.

L’equip de Boccia entrena tots els dilluns al centre de La Muntanyeta. L’entrenament consta de 3 hores i mitja repartides en diferents franges del dia. El joc de la Boccia es remunta a la Grècia clàssica, sent rescatat a la dècada dels 80 pels països nòrdics, els quals el varen adaptar a les persones amb capacitats diferents.

Aquest esport té una semblança amb la petanca, encara que es diferencia en el material, les dimensions del camp i en algunes normes del joc, podent disputar-se en equips i/o individualment. A més, la Boccia és un esport Paralímpic, per el qual s’organitzen, així mateix, Campionats del Món i altres competicions internacionals.

Fotos: dow chemical tarragona

Fotos: dow chemical tarragona


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar