loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La Concubina se'n 'fum' del mercantilisme del Carnaval de TGN

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 17 de febrer de 2015

La Societat Primitiva Terpsícore exerceix cada Carnaval de notària de la reina Concubina de Tarragona. Enguany l’entitat ha editat el Testament de la Reina simulant l’anunci de la cursa i alhora de les rebaixes d’un conegut centre comercial, per ironitzar sobre el canvi d’itinerari de la rua del dissabte que no acaba en cap indret emblemàtic de la ciutat sinó en aquests grans magatzems.

Foto: Primitiva Terpsicore

El testament també fa èmfasi en els nombrosos actes que la festa ha anat perdent en els darrers anys, coincidents amb els de l’alcaldia socialista. La gran majoria de pèrdues corresponen a les activitats amb accent català i de major caràcter patrimonial, a les quals s’ha afegit enguany el concert dedicat als joves que es realitzava des de 1991 i la desaparició del personatge del doctor Mistela propi del diumenge al vespre.

La Reina Concubina llega als tarragonins els diferents edificis tancats o enrunats de la ciutat, com el preventori de la Savinosa, l’anhelada biblioteca, la presó que no s’acaba de traslladar al Catllar, el polèmic mercat central, el banc d’España, l’aparcament de Jaume I, així com la bandera de la ciutat que el ball de Dames i vells rebutjà portar les darreres Festes de Santa Tecla plantant el consistori. Els versos carnestoltescos ironitzen sobre la bancarrota municipal, les imputacions a la família reial i la manifestació unionista celebrada a Tarragona l’Onze de setembre.

En defensa de la festa de Carnaval, la Societat Primitiva Terpsícore carrega contra la monopolització del pressupost cultural municipal per part del festival romà Tarraco Viva i les colles castelleres, en detriment de la resta del teixit associatiu local. Un tema que mai no falta en aquestes sàtires és el referent a la ciutat de Reus, que en aquest cas queda clarament més ben posicionada que Tarragona en matèria comercial, d’aparcaments, d’oci nocturn i de vida cultural.

El govern central del Partit Popular rep les invectives relacionades amb la crisi i la corrupció, mentre que els partits Podemos i Ciudadanos són atacats pel seu espanyolisme i manca de compromís amb el procés català. El testament es clou amb unes estrofes dedicades a l’exmonarca Juan Carlos I a qui fa un any la Primitiva Terpsícore li va pronosticar la seva situació actual.

El Testament de la Concubina està disponible al facebook Primitiva Terpsicore i al twitter @pterpsicore . Aquest tuiter no el controla ni censura l’Ajuntament de Tarragona. També se n’han editat 1.500 exemplars impresos que es distribueixen en la cerimònia de l’enterrament del Dimarts de Dol.

Consulta el Testament de la Concubina.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar