loader
menu

CIUTAT

Alejandro Fdez: "Tarragona està desmembrant la seva marca de ciutat"

Sergi Casado Ciutat dilluns, 11 de febrer de 2013

Abans d'aprofundir en la defensa de la marca Tarragona i de presentar totes les seves propostes per potenciar la marca Tarragona, Alejandro Fernández ha repassat, amb una ironia, l'optimisme "antropològic" de l'alcalde Ballesteros en la conferència de la setmana passada. Li ha retret que "quan l'optimisme no té una base real es transforma en optimisme pervers i imprudent". Ha incidit altre cop en què la dèria socialista per la provisionalitat del Tercer Fil i la demanda persistent de l'alliberament de la façana marítima no són compatibles. En aquest aspecte, el líder popular ha tornat a agafar la bandera de la ciutat per deixar clar que si cal anar en contra dels interessos del PP a Madrid, ho seguirà fent.

Una imatge del portaveu del PP a Tarragona, Alejandro Fernández. / circdetarragona.com

També s'ha preguntat on són les idees que ha anat venent el batlle durant totes les seves conferències, com la micropolítica, la creció del senat tarragoní, el pla estratègic Tarragona 2022 i per últim, el projecte de fer de Tarragona una smart city. Fernández ha mantingut el lema de que "com a oposició, serem uns vigilants extraordinaris".

Però el màxim responsable popular, qui, com @Ballesteros, també ha omplert la sala d'actes del Col·legi d'Advocats (l'any passat es va estrenar a la Cambra de Comerç) ha centrat la seva xerrada en la potenciació de la marca Tarragona. Sota el lema "Tarragona, caràcter propi" i amb la imatge d'una gamba, tot en un fons blau, l'ànima del @PP a Tarragona ha fet ús d'una oratòria clara, directa i en ocasions, encisadora per vendre les seves tesis.

De fet, ha arrencat la conferència recordant que "la gamba tarragonina potser és més bona que la de Palamós o la de Huelva, però segur que és menys coneguda".

El líder del PP ha fet cinc grans propostes, totes i cadascuna amb l'objectiu de salvar el nom de la ciutat, d'enaltir-lo i de defensar-lo d'atacs forans, fins i tot des del propi territori. "Som la capital de la província".

Les cinc prioritats de Tarragona

1. Creació de l'agència de la marca Tarragona. Aquí, Alejandro ha recuperat el debat sobre el nom de la URV i el perill, que segons el seu parer, corre Tarragona. "Aquí es produeixen incoherències perquè no ens cansem de dir que Tarragona no està prou defensada després, quan ho fem, ens diuen que no toca. Podem demanar el que sigui perquè estem en una democràcia". Fernández ha augurat un futur complicat si el govern de la Generalitat recupera el projecte de nova reordenació territorial: "No es té la mateixa influència sent capital provincial, que sent-ho només d'una vegueria trossejada". No s'ha estat de criticar les decisions del govern municipal des de l'any 2011, posant en dubte el festival Tarraco Viva, esmicolant el Concurs de Focs i posant en dubte el festival Dixie i el REC. "Mentre altres potencien la seva marca, aquí la desmembrem".

2. Formació d'un grup de treball que revisi tot el Patrimoni de cara a l'examen que durà a terme la UNESCO el 2014. Aquí, Fernández, ja en castellàbel·ligerant, ha deixat anar que "al 2014, més que celebrar un acte que fa 300 anys que no l'interessa a ningú, el que cal és preparar un bon festival de Tarraco VIva". Tot i la contundència, silenci a la sala després d'una proclama tant poc sensible amb els interessos de Catalunya.

3.Crear un pla d'usos comercials per tenir més cura de l'espai urbà, posant en entredit la proliferació de comerços i establiments de diferents procedències i països en sectors estratègics de la ciutat. Cal revisar-ho.

4. L'estat d'abandonament de molts edificis, tant a la Part Alta com a la Part Baixa, també esdevé un assumpte de cabdal importància per a Fernández, i que igualment serveix per treure pit. "La Part Alta se'ns cau a trossos i l'Ajuntament disposa de mecanismes legals per tenir cura de les cases".

5. Les platges i els serveis que ofereixen tampoc satisfan el PP. Proposa convocar un concurs ambiciós perquè faci goig com les que hi ha a Màlaga.

Finalment, ha mantingut la seva paraula que no presentarà cap moció de censura i que "serem una oposició útil".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar