loader
menu

CIUTAT

El Parlament Europeu es 'trasllada' a Tarragona

El Circ Ciutat dimarts, 17 de febrer de 2015

Un centenar de ciutadans tindran l'oportunitat de sentir-se eurodiputats per un dia amb motiu de la segona edició de la simulació del Parlament Europeu i la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV. Tots els participants podran fer les seves propostes i, a més, seran conegudes pels nostres representants al Parlament Europeu.

Foto: Europe Direct TGN

La II Simulació del Parlament Europeu se celebrarà el proper dia 27 de març de 2015, a l’Aula Magna de la URV al campus Catalunya i serà presidida per Jaume Duch, portaveu del Parlament Europeu des de l’any 2006. La primera edició es va dur a terme l’any passat a Girona, organitzada pel centre d’informació Europe Direct Girona i l’UdG, i coincidint amb la celebració de les eleccions al Parlament europeu.

La participació a la II Simulació del Parlament Europeu està oberta a tots els ciutadans i ciutadanes de la demarcació de Tarragona. En el cas que els instituts vulguin participar-hi, els menors d’edat hauran d’anar acompanyats del tutor.

100 euro diputats "per un dia"

A la simulació, el Parlament Europeu estarà format per 100 eurodiputats i eurodiputades que es distribuiran equitativament en les diferents comissions creades: Energia i medi ambient, Ciutadania, Formació i educació i Economia i treball.

Cada comissió estarà dirigida per un dinamitzador i un assessor jurídic i entre els participants a cada comissió s’escollirà un portaveu i un ajudant de portaveu. Els dinamitzadors es comunicaran prèviament amb els membres de la seva comissió explicant quins són els temes que es poden tractar i amb la finalitat de consensuar el tema de debat en la sessió plenària i poder-ho treballar abans. A més, rebran informació i documentació que els pugui ser d’utilitat. En finalitzar les reunions de les comissions se celebrarà una sessió plenària amb la participació de tots els eurodiputats i aquells ciutadans què hi vulguin assistir com a públic.

L’ordre definitiu del dia de la sessió plenària serà lliurada a tots els participants i a la premsa, 72 hores abans de la simulació.

Els acords adoptats a la II Simulació de Parlament Europeu es faran arribar l’actual Parlament Europeu a través de l’Oficina de d’Informació del Parlament Europeu a Barcelona, els eurodiputats catalans i el propi portaveu i president de la II Simulació de Parlament Europeu, Jaume Duch.

Xavier Tarrés, tinent d’alcalde responsable de l’oficina Europe Direct Tarragona, ha explicat que “és molt important portar al terme la simulació d'una estructura legislativa que tot i tenir molta incidència en la nostra vida diària a vegades ens sembla molt llunyana. Cal conèixer com funciona i com es desenvolupa l’activitat al Parlament Europeu per entendre la seva importància real”.

La II Simulació de Parlament Europeu està organitzada per Europe Direct Tarragona i la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV i compta amb el suport del centre d’informació Europe Direct Girona, l’UdG, l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i la representació de la Comissió Europea a Barcelona.

Alfonso González, degà de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV ha manifestat per la seva banda que aquesta activitat s’emmarca en una col·laboració amb l’oficina Europe Direct Tarragona iniciada ja fa temps i que properament es concretarà amb la signatura d’un conveni per a realitzar activitats conjuntes tot pensant en els estudiants però també amb la ciutadania i amb l’objectiu de contribuir al procés d’integració europea.

Més informació a Europe Direct Tarragona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar