loader
menu

CIUTAT

Foment invertirà 6,2 ME en la reforma de l'estació de trens de TGN

Sergi Casado Ciutat dimecres, 18 de febrer de 2015

El Ministeri de Foment invertirà 6,2 milions d'euros en la reforma de l'estació de tren de Tarragona. Amb aquesta partida es millorarà l'accessibilitat i la mobilitat gràcies a la instal·lació d'ascensors i escales mecàniques per connectar les diferents andanes. També s'ampliarà l'andana 2 i les obres es preveuen cap a finals de tardor.

Foto: circdetarragona.com

Foto: Ajuntament de TGN

Foto: Ajuntament de TGN

L’alcalde Josep Fèlix Ballesteros i el tinent d’alcalde de Territori, Carles Castillo, ho han negociat amb el secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Foment, Manuel Niño. “La reunió d’aquest matí és la conseqüència de la pressió unànime política, social, cívica de Tarragona” ha explicat l’Alcalde i “ha servit per confirmar i consolidar les reivindicacions acordades de manera unànime en el plenari i recolzades per la ciutadania a través del Manifest”. I ha afegit: “Hem trencat una inèrcia d’aturada i no resposta amb el Ministeri de Foment i s’ha activat el compromís que exigíem, sobretot, pel que fa a l’accessibilitat de l‘estació.”

En aquest sentit, s’ha acordat impulsar una primera fase de supressió de barreres arquitectòniques i millora de l’accessibilitat a les andanes 1 i 2 de l’estació i que es concretarà en una propera reunió tècnica entre el Ministeri, l’Ajuntament i el Port. La previsió és que finals de 2015 es licitin aquestes obres per un pressupost de 6,2 milions d’euros .

Pel que fa al tercer rail, s’ha acordat posar data a la signatura del protocol entre la Ministra de Foment i l’Alcalde. Aquest document recull, principalment, que al projecte aparegui de manera explícita la provisionalitat del tercer rail, a més de la reforma de l’estació, la construcció de passeres que connectin la ciutat amb el mar, l’habilitació d’espais per a l’aparcament de les mercaderies fora de l’estació i el traçat urbà, i la construcció de barreres de reducció de l’impacte acústic. El Ministeri també ha anunciat que durant el primer semestre d’aquest any el projecte d’intercanviador de l’Arboç passarà a exposició pública.

L’Alcalde ha conclòs: “el resultat de la reunió és positiu, però no ens donem per satisfets i no baixarem la guàrdia fins que no veiem per escrit els compromisos adquirits per part del Ministeri”. El tinent d’alcalde de Territori ha afegit: “seguim amb la recollida de signatures i la demanda de les millores, avui ha estat un avançament ressenyable però hem de seguir treballant”.

En un exercici de rapidesa, el portaveu del PP, Alejandro Fernández, ho ha penjat al migdia al seu mur de facebook. Ho ha fet després de participar també en la reunió. Però Alejandro, sense mencionar ni a Ballesteros ni a Castillo, ha assegurat "surto satisfet de la reunió al Ministeri de Foment". A més, també ha deixat anar que "de mica en mica les coses van sortint i els 'pájaros de mal agüero' s'aniran quedant sense arguments". Tindrem notícies positives en les properes setmanes".

De fet, el mateix Alejandro, a preguntes d'amics on-line, ha donat més detalls, sobre el resultat de la reunió amb Foment. "La redacció del projecte dura entre 4 i 6 mesos, la licitació seria a la tardor i immediatament començarien les obres". Alejandro, a més, ha insistit que es tracta d'un calendari "ferm" i que la reforma de l'estació de tren era "urgent".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar