loader
menu

CIUTAT

Detenen a TGN dos membres d'una banda que explotava sexualment menors i les sotmetia a rituals vudú

Sergi Casado Ciutat dimecres, 18 de febrer de 2015

La Policia Nacional ha desarticulat una organització dedicada a la tracta d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual, composta principalment per ciutadans nigerians. L'operació s'ha saldat amb la detenció de quatre persones a Madrid, dues a Tarragona i una a la Corunya.

Foto: la ciutat.cat

Durant la recerca s'ha aconseguit l'alliberament de 12 víctimes, entre les quals es troba una menor d'edat i una altra que va ser portada a l'estat espanyol l'any 2.010 quan només tenia 17 anys. Igualment s'han practicat cinc registres i s'han confiscar diners en efectiu, 25 telèfons mòbils, aparells informàtics, documentació falsificada, gran quantitat d'efectes de vudú i un book amb fotografies de dones.

Viatges freqüents a Nigèria

La recerca es va iniciar durant el mes de juliol de l'any passat a partir d'informacions obtingudes després de desarticular una altra organització similar, de la qual van ser detingudes deu persones i es va alliberar a quatre víctimes. Després de diverses gestions, es va poder esbrinar que el principal capitost de l'organització tenia establert el seu centre de comandament a Madrid.

Després es va comprovar que aquest individu realitzava múltiples viatges a l'any a Nigèria, on realitzava captacions de dones joves mitjançant falses ofertes de treball a Europa o, en el cas de ser menors d'edat, per realitzar estudis a Espanya. Una vegada que accedien a l'oferiment de traslladar-se a occident a la recerca d'una vida millor, eren obligades a formalitzar un contracte o a practicar un ritual vudú davant un “bruixot”, on es comprometien a ser sempre obedients, a retornar els diners que costés el seu trasllat i sobretot a no acudir mai a la Policia per denunciar la seva situació.

Després de ser sotmeses al ritual al seu país, arribava el moment de ser documentades, sent traslladades per a aquesta fi a domicilis de la localitat de Lagos (Nigèria), on les proveïen d'un passaport i visat falsos o ben pertanyent a una altra dona amb característiques similars, mantenint-les en aquest lloc fins al seu trasllat a Espanya.

Explotada amb 15 anys

Després de la seva arribada a Madrid eren recollides en l'aeroport per un dels sicaris de major confiança, el qual els retirava el seu passaport i s'encarregava d'allotjar-los. Transcorreguts uns dies eren informades del veritable motiu del seu viatge a Espanya, sabent que haurien d'exercir la prostitució fins a saldar el deute contret amb quantitats que oscil·laven entre els 45.000 i 60.000 euros.

S'ha pogut comprovar que la xarxa disposava d'una àmplia infraestructura a Madrid, Còrdova, Màlaga, Tarragona, la Corunya i fins i tot Suïssa, on les dones eren explotades sexualment, principalment en clubs d'alternació. Una de les víctimes alliberades estava sent explotada amb tan sols 15 anys.

Després d'efectuar les detencions i dur a terme els corresponents registres domiciliaris, s'ha intervingut una gran quantitat d'aparells electrònics, diners en efectiu, un book eròtic de les víctimes, 25 telèfons mòbils, tot tipus d'efectes de vudú, diversa documentació, així com agendes amb la comptabilitat dels cobraments a les seves víctimes.

L'operació ha estat duta a terme per agents de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres, pertanyents a la Prefectura Superior de Policia de Madrid.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar