loader
menu

CIUTAT

Els episodis de males olors al Camp de TGN van a la baixa, però es continuaran analitzant al detall

El Circ Ciutat dijous, 19 de febrer de 2015

Les males olors que es respiren als municipis del Camp de Tarragona continuaran sent analitzades al detall per conèixer quins efectes tenen sobre la població. Tot i això, els episodis de pudors s'han reduït en els darrers quatre anys fins arribar gairebé a "zero episodis", com van explicar els tècnics responsables del projecte de monitorització de les olors del Camp de Tarragona .

Foto: AEQT

El Centre Tecnològic de la Química, el CTQ, va ser l’escenari el dimecres 18 de febrer de la signatura de l’acord marc per a la segona fase del projecte. Els tècnics encarregats del projecte van presentar-ne les especificitats. Un dels tècnics, Pablo Ramos, va obrir l’apartat tècnic explicant l’evolució del monitoratge d’olors, en el qual s’ha passat d’una fase crítica d’episodis constants just abans de l’inici del projecte, l’any 2010, a un escenari de gairebé zero episodis en l’actualitat.

Ramos va explicar que això s’ha treballat des de l’objectivació de les dades que ofereixen els diferents sistemes de control, entre ells una aplicació mòbil, el ‘nasapp’, que converteix la ciutadania en voluntaris que controlen i avaluen aquests episodis. Una xarxa ciutadana de 150 controladors que han ajudat a millorar molt en aquesta temàtica. El professor Francesc Borrull, per la seva, part, va presentar també en l’acte la darrera tecnologia emprada, que permet treballar de manera objectiva i científica els camps que són de caire més sensorial, deixant clar que el projecte està a l’avantguarda d’aquest tipus d’investigacions.

L’acte va ser obert per la presidenta del CTQ, Maria Mas, qui va recordar que aquest és un pas de continuïtat en un camp on fa temps que s’hi treballa. Mas va recordar l’impuls que en el seu dia van donar l’Ajuntament de Tarragona, l’AEQT, el Port de Tarragona i Sirusa a aquest projecte, que executa el CTQ.

La presidenta va assegurar que el d’ahir és un pas endavant en la matèria, ja que suma la participació de l’administració en el projecte, amb el suport explícit dels ajuntaments del territori, que s’han sumat al projecte amb el lideratge també de la Delegació del Govern de la Generalitat a Tarragona.

Finalment es va procedir a la signatura, que va comptar amb la participació del vicepresident de l’AEQT, Javier Sancho; la del vicepresident dels Parcs Químics de Seguretat, Ignasi Cañagueral; la de la presidenta i el director del CTQ, Maria Mas i Fernando Torres; la del Delegat del Govern, Joaquim Nin, la dels representants dels ajuntaments de La Canonja, Constantí, Perafort, La Pobla, Tarragona, Vilallonga i Vila-Seca; i la de les empreses Sirusa i Griñó.

Va tancar l’acte el Delegat del Govern a Tarragona, que va destacar el projecte com la continuïtat del compromís dels agents amb el territori. Ajuntaments, empreses i centre tecnològic, va explicar Joaquim Nin, han unit esforços per desenvolupar un projecte de primer nivell que té en el benestar de l’entorn el seu principal objectiu. El Delegat va definir la signatura d’ahir com un acte de ‘normalitat’, la normalitat de continuar treballant, com ja fa anys que es fa en aquest projecte, en busca del millor entorn possible per a la gent del Camp de Tarragona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar