loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

TGN recordarà el músic Tony Urbano el 14 de març amb una Nit de Rock & roll a la Capsa de Música

Sergi Casado Cultura i patrimoni dijous, 19 de febrer de 2015

Tarragona farà un reconeixement al músic Tony Urbano el proper 14 de març en un acte a la Capsa de la Música. Precisament, en aquest espai l'Ajuntament hi colocarà una placa dedicada a qui va ser baixista de la mítica banda Leño, a part de productor i col·laborador d'un amplíssim ventall de músics de renom, i que va morir l'any passat.

El músic tarragoní Tony Urbano, a la dreta de la imatge. / foto: rockcultura.es

El concert que s'està organitzant, i que també se celebrarà a l'espai ubicat a la Tabacalera, aplegarà diversos músics i grups en els quals va tocar o hi va col·laborar José Antonio Urbano Gornals, popularment conegut com a Tony Urbano.

Més que un concert homenatge, segons ha explicat al Circ el músic i lletrista de 'Números Rojos', Fede Diaz, el que es busca és que sigui una nit de rock and roll, i per això, l'acte portarà el nom de "Noche de Rock and roll con Tony Urbano y sus amigos".

Una cançó inèdita

Cadascun dels grups que hi participin almenys interpretarà una cançó composada amb el músic tarragoní. "Ara estem fent quadrar els repertoris perquè ningú repeteixi cançons", ha indicat el també bateria de Números Rojos i un dels organitzadors de l'acte, que compta també amb la col·laboració de l'Associació de Músics de Tarragona (Amt).

El cartell de la nit de rock tarragonina s'anirà ampliant en els propers dies, però la presència de Rosendo i del Drogas sembla sembla que està assegurada. D'altres bandes es retrobaran després de molts anys. Precisament Números Rojos es tornarà a juntar deu anys després per recordar Urbano.

Fins i tot, un dels grups interpretarà una cançó inèdita de Tony Urbano, i que estarà il·lustrada amb dibuixos del tarragoní Quim Carro, col·laborador habitual del Circ.

La intenció de l'acte és que sigui un retrobament en un espai íntim i reduït, lluny d'escenaris grans. Això, però, no significa que el llistat de grans músics amb qui va treballar Tony Urbano puguin fer quadrar les seves agendes i vinguin a tocar a Tarragona.

En paral·lel a la placa que s'instal·larà a la Capsa de Música, també s'obrirà una exposició fotogràfica amb imatges de Tony Urbano al llarg de tota la seva carrera, i que també es podrà visitar a la Capsa de Música.

Tres nous bucs d'assaig a la Capsa

La Capsa de Música compta amb 3 bucs d’assaig situats a la Planta 1 d’aquest espai, dedicats exclusivament als músics que necessitin realitzar els seus assaigs amb unes condicions òptimes i poder perfeccionar-se en el món de la música. També s’ha creat 1 nou estudi de gravació amb 2 sales d’enregistrament i 1 sala de control, un arxiu i una sala de videocreació.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar