loader
menu

TGN torna a desencallar l'obra del Mercat Central

El Circ divendres, 20 de febrer de 2015

El ple de Tarragona ha donat llum verd, i sense cap vot en contra, al nou reglament d'usos del Mercat Central. Es tracta d'un document que regula aspectes com els horaris, la neteja i manteniment o les condicions que regiran el traspàs de les parades. La regidora de Comerç, Patricia Anton, ha matisat que el traspàs entre familiars directes sempre es podrà fer de manera directa, però no si és a tercers. En aquest cas, caldrà avisar el consistori perquè obri el corresponent concurs públic.

Foto: circdetarragona.com

La votació arribava l'endemà que l'associació de venedors i paradistes es queixés perquè el reglament que s'aprovava al plenari no era exactament el mateix que els havien entregat a ells. En nom de l'equip de govern, la consellera Anton ha insistit que el reglament aprovat pràcticament no ha experimentat canvis respecte el que coneixien els comerciants.

Crida a l'entesa

No obstant, Anton ha fet una nova crida a l'entesa i creu que Ajuntament i paradistes no tindran problemes per posar-se d’acord pel que fa a les tarifes a pagar un cop estiguin del nou Mercat.

L'aprovació del reglament ha permès que també tires endavant (ICV hi ha votat en contra) l'expedient perquè es convoqui un concurs per adjudicar la mitjana superfície comercial, i que suposarà una injecció de 7,4 milions d'euros, i d'aquests, més de 3 de manera instantània. Segons l'Ajuntament ja hi ha diverses empreses interessadess en operar dins del nou Mercat Central.

Les obres de remodelació de l’edifici modernista acabaran a la primavera, però després cal que els paradistes i l'Ajuntament acabin de negociar les condicions del trasllat. Es basaran en el nou reglament aprovat.

Retrets i cordialitat final al plenari

En el plenari, malgrat que s'ha aprovat, les obres del Mercat han tornat a ser escenari de retrets entre l'equip de govern i l'oposició, però res que ja no es conegués. Tant CiU com PP, que al juliol van tombar el reglament, ara han argumentat la seva abstenció. Per als convergents, la portaveu Victòria Forns ha assegurat que "ens abstenim per coherència, ara sí és hora de tirar endavant l'obra del mercat", en referència a que amb el document en regla, sí.

El portaveu del PP, Alejandro Fernández, ha recordat que "les condicions d'ara són molt diferents a les que van provocar el nostre vot negatiu, i ara no hi ha cap intenció de bloquejar-ho". La portaveu d'ICV-EUiA, Arga Sentís, ha justificat el seu vot en contra a la mitjana superfície perquè des de la seva formació sempre han estat en contra d'un projecte "faraònic".

L'alcalde Ballesteros també ha posat el retrovisor i ha recordat el projecte de 51 milions d'euros de Convergència que es van trobar al calaix quan van accedir al govern, però ha acabat en un to conciliador.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar