loader
menu

CIUTAT

El regidor del PSC Carles Castillo, 'desimputat' en el cas Highland

Sergi Casado Ciutat divendres, 20 de febrer de 2015

La jutgessa que instrueix l'anomenat ´cas Highland' ha desimputat el regidor del PSC de Tarragona Carles Castillo. Tècnicament, es tracta del sobreseïment de la causa per la qual havia quedat imputat des de finals de 2013, per un pressumpte delicte de prevaricació, l'octubre 2007, quan acabava de fer-se càrrec de l'àrea de Llicències.

Foto: circdetarragona.com

Castillo, amb la seva mà dreta a la Guàrdia Urbana, Fèlix Soto. / circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

La denunciant va ser la federació d'oci nocturn Fecalon, qui encara té marge per presentar-hi recurs, encara que Castillo ha assegurat que el sobreseïment té una base jurídica molt ferma.

"Avui ha quedat demostrat que només va ser un malentès i que no s'ha fet res malament dins de l'oci nocturn. No hi ha corruptes", ha etzibat el regidor socialista, qui ha destacat que el sobreseïment "està basat en el fons i diu que no hi ha delicte".

Castillo, però, ha hagut de celebrar i anunciar la seva innocència sol. Cap dels regidors del grup municipal del PSC, ni l'alcalde, no l'han acompanyat en un moment tant important, encara que la convocatòria es fes de manera urgent. Ningú, com el dia en que va anar a declarar als jutjats, i com el dia també que Castillo va presentar els grans trets del POUM.

Avui només dos bons companys de la Guàrdia Urbana. "La imatge de solitud no és la millor, tot i que vull creure que és fruit de la casualitat", ha lamentat.

L'actual regidor de Territori i Seguretat Ciutadana, però, ha començat agraint la confiança que li havia demostrat l'alcalde, el partit i en general, tota l'oposició política, als qui ha donat les gràcies per no haver utilitzat la seva imputació com a arma política. Castillo també ha enviat un missatge d'agraïment a la ciutadania: "No era un cas de brutícia politica. La imputació va ser injusta, com s'ha demostrat. Amb això també denuncio l'ús dels jutjats per defensar interessos personals".

I això que el mateix Ballesteros també està imputat en el cas dels sobresous de la Federació de Municipis de Catalana, encara que també hagi demostrat la seva innocència davant de la jutgessa que porta el cas. Caldrà veure si l'alcalde també apareix sol a anunciar-ho.

Un any mig de calvari

Castillo ha recordat que des que va ser imputat per la jutgessa ha passat moments complicats, tot i que tenia clar que algun dia el malson s'acabaria: "Saps que s'acabarà, però et posen en el mateix sac que uns quants brètols als que jo mateix odio, i això fa mal".

Un cop desimputat, a Castillo se li podria aplanar el camí per entrar en la llista de Ballesteros, on ja hi ha tot el nucli més pròxim a ell, però al que Castillo de moment no hi ha accedit. La petició de Ballesteros cap al regidor encara no s'ha fet.

Per què va ser imputat

La Fiscalia ja va demanar el sobreseïment l'octubre de l'any passat, nou mesos després de la imputació, que va sorgir l'any 2007. Castillo feia poc que havia assumit també la regidoria de Llicències i llavors s'estaven tramitant els permisos del Highland. El regidor acabava d'aterrar i, com sempre ha defensat, necessitava temps i per això va aturar un expedient sancionador al pub de la Rambla Vella.

Però que després va acabar amb multa cap a la cerveseria, llavors amb presència del germà de la regidora Begoña Cultura; uns fets que van generar la controvèrsia i la polèmica, acusant Castillo de tracte de favor.

La imputació, com a tal, va venir arran d’un escrit d’una tècnica de l’Àrea de Llicències on deixava palès que (…) a la vista de l’informe emès pels serveis de la Guàrdia Urbana de data 11 d’octubre de 2007, i seguint les instruccions del tinent d’alcalde, conseller delegat en matèria de llicències urbanístiques i autoritzacions, no es redacta cap resolució ni es realitza cap actuació fins a una nova ordre”.

Aleshores, el regidor va assegurar que no tenia cap inconvenient en acudir als jutjats si la seva presència era necessària per aclarir aquest afer. Castillo negava l’existència d’amiguisme o tracte de favor. “Vaig demanar un parèntesi per estudiar i analitzar l’expedient i poder actuar en conformitat”. Finalment, la justícia li ha donat la raó.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar