loader
menu

CIUTAT

L'hospital Joan XXIII de TGN ha perdut 83 llits en els últims quatre anys

El Circ Ciutat dissabte, 21 de febrer de 2015

El servei d'urgències de l'hospital Joan XXIII de Tarragona va tornar a patir un nou col·lapse durant la nit del 18 al 19 de febrer. A les set del matí de dijous 19 de febrer encara hi havia 22 pacients pendents d'ingressar. La queixa torna a ser del sindicat CGT, el més combatiu de tots, qui va alertar que en les darreres setmanes el servei d'urgències havia empitjorat, i no només a conseqüència de la grip.

El darrer col·lapse al servei d'Urgències, el passat dijous 19, ha encès els ànims del sindicat CGT, el més combatiu de tots

La Secció Sindical de la CGT a l’Hospital Universitari Joan XXIII denuncia una vegada més que el col·lapse "arriba periòdicament cada any i no hauria de sorprendre’ns". Les causes del deteriorament del servei són "les retallades en el sistema sanitari públic que provoca demores importants en l’atenció que necessiten els pacients, amb una sobre ocupació del servei d’urgències que ocasiona situacions caòtiques, donada la complexitat i la gravetat dels pacients que ens arriben"

Un cartell reivindicatiu penjat durant una tancada de la CGT de l'any passat. / CGT

Foto: circdetarragona.com

Segons la CGT, una demora "exagerada de pacients que esperen per poder ser visitats i ingressats, i que romanen en el servei fins a quatre dies".

La manca de previsió ha ocasionat que s’hagin d’ubicar alguns d’aquests pacients als passadissos, en lliteres, i diversos llits i cadires per tal de poder atendre’ls. Per a la CGT, sense guardar les mínimes condicions de seguretat, intimitat i confort, que els responsables de la Sanitat han de garantir.

Malgrat que la totalitat dels llits disponibles a l’hospital estan oberts, "arrosseguem ja fa temps, una saturació al servei d’urgències i un tancament continu de llits, fets que hem denunciat en diverses ocasions a la Direcció de l’Hospital i als mitjans de comunicació"

83 llits perduts en quatre anys

De l’any 2010 al 2014, segons la CGT s'han perdut 83 llits," bé sigui per convertir habitacions dobles en habitacions individuals, en habitacions de curta estada, despatxos o sales exploratòries, tot això està directament relacionat amb la retallada pressupostària que castiga al nostre Hospital, 27 milions de euros menys de l’any 2010 al 2014."

També han detectat un retard alhora d’obtenir una visita mèdica amb el metge de capçalera i un dèficit important en l’atenció primària, fet que ve donat per la reducció de personal dels ambulatoris i el tancament dels mateixos en horari nocturn, el que provoca que un nombre major de pacients acudeixi a visitar-se a l’Hospital.

Més pressió per als treballadors d'urgències

Com a conseqüència d’aquestes polítiques "irresponsables" els professionals del Servei d’Urgències, segons la CGT, estan suportant un augment de la pressió assistencial, "gairebé inhumana", amb un augment considerable de les càrregues de treball, a causa de la complexitat i la gravetat dels pacients.Un dels símptomes més freqüents és l'estrés laboral del personal perquè la dificultat de poder atendre correctament als pacients.

Per tot l’exposat, exigim la immediata recuperació de l’activitat sanitària: reobrint llits, quiròfans i activitat assistencial, dotant-lo del pressupost econòmic i humà necessari que com a Hospital de referència la província de Tarragona a la província, necessitem per l’acompliment de la nostra missió, que no és d’altra que la de donar una assistència sanitària, pública, universal i de qualitat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar