loader
menu

Ballesteros rescata el projecte del gran auditori, però el trasllada a la Savinosa

El Circ dimarts, 24 de febrer de 2015

Tot i tractar-se d'any electoral, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, també s'ha volgut adreçar a la ciutadania en l'habitual conferència sobre l'estat de la ciutat i que se celebra a la sala d'actes del col·legi d'Advocats i Farmacèutics. En aquesta ocasió, sense la col·laboració del Col·legi de Periodistes, qui en any d'eleccions, mai organitza xerrades de cap alcalde.

L'antic preventori de la Savinosa es transformarà en un auditori. / circdetarragona.com

Ballesteros, moments abans de començar la conferència. /circdetarragona.com

La gran novetat anunciada per l'alcalde socialista enguany ha estat la construcció d'un auditori a l'espai on ara hi ha l'antic preventori de la Savinosa. Un projecte que ja portava en cartera el PSC l'any 2007, a la Budallera, però que la crisi econòmica va frenar. Durant la conferència, ha assegurat que "la Savinosa haurà de tenir un auditori i farem el cami de ronda per accedir-hi."

També es recuperarà el Fortí de la Reina per donar-li nous usos, i es dignificarà i s'aprofitarà l'altre fortí, el de Sant Jordi, on s'hi estudia instal·lar un centre d'interpretació de la Tarragona del 1800. Tot això per ajudar a incrementar els turistes a la ciutat, i que, en els darrers vuit anys, segons l'alcalde, han passat de 900.000 a 2,7 milions.

Sobre el projecte que inclou la transformació de la Savinosa en un auditori, Ballesteros ha explicat a l'audiència que es tracta d'un projecte global, sota el nom d’Ecoparc del Miracle, “un espai amb múltiples funcions i usos per a la ciutadania”.

La conferència de Ballesteros ha portat com a títol "Primer Tarragona, Tarragona de primera" i ha servit per fer un repàs a les principals línies dutes a terme en el darrer any i en els projectes que s’estan treballant i que definiran el futur immediat .

D'entre aquests, “l’eix d’obertura al mar, amb equipaments de primera i sense barreres que limitin aquest vincle”, posant com a condició la "dignificació de l'estació de tren o el projecte de façana marítima".

Un altre gran objectiu de cara al proper mandat és connectar Llevant i Ponent amb el centre de la ciutat, “per cosir una ciutat més cohesionada i en què totes les zones disposin d’equipaments i serveis de primera”.

I el Mediterranean Smart District?

Ara fa dos anys, en el mateix escenari i davant d'una audiència pràcticament idèntica, l'alcalde va anunciar la construcció d'un barri intel·ligent i sostenible a Campclar: l'Smart Mediterranean District. Va assegurar que la previsió era que estigués fet l'any 2015, cosa que, de moment no ha passat.

No obstant això, el batlle tarragoní ha reiterat que “s’han complert i que s’han resolt o com a mínim desencallat, projectes que semblaven eterns” en un temps econòmicament tant difícil i que a més, la ciutat té les “possibilitats, potencialitats, projectes, estratègia i recursos suficients” per a assolir tots els projectes oberts i els que vindran en un futur. Així mateix ha apuntat que en breu engegarà i liderarà una “campanya electoral austera, responsable i respectuosa” i que desitja que sigui “una campanya optimista per Tarragona”.

Ballesteros ha apuntat que per al 2015 s’ha creat un pressupost municipal marcat per tres aspectes principals: la part social; la de consens, ja que incorpora la pràctica totalitat de les demandes proposades; i la de rellançament de la ciutat, pensant en l’horitzó del 2017 i els Jocs Mediterranis.

Pel que fa als Jocs del 2017, "serviran per potenciar Tarragona al món fent que els jocs ens aportin “la internacionalització, la promoció exterior, ingressos per turisme, enriquiment patrimonial de la ciutat i un brillant futur per als nostres veïns i veïnes”. Els Jocs són, per a l'alcalde, “un aparador que permetrà l’arribada d’inversors i que, més enllà de la cloenda d’aquest gran esdeveniment esportiu, tindran una repercussió internacional i un impacte molt positiu en la nostra societat”.

L’alcalde també ha apuntat, com ja ve fent des de l’entrada al govern l’any 2007, la rebaixa de la pressió fiscal i l’augment de bonificacions, fins al punt que s’han implantat 44 beneficis fiscals per als ciutadans i les empreses.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar