loader
menu

CIUTAT

Desarticulen a Reus una xarxa de narcotraficants que abastia de cocaïna i hachís tot el mercat francès

El Circ Ciutat dijous, 26 de febrer de 2015

Agents de la Policia Nacional i i els Mossos d'Esquadra han desarticulat a Reus un grup internacional de narcotraficants, la principal activitat dels quals era proveir el mercat francès. Des del país veí, els integrants d'un altre grup de narcotraficants francesos es desplaçaven expressament fins a Tarragona per adquirir la cocaïna.

Foto: Policia Nacional-Mossos d'Esquadra

Foto: Policia Nacional-Mossos d'Esquadra

Un equip conjunt de recerca ha permès la detenció de 12 persones i la intervenció de 680 grams de cocaïna, 1.300 grams d'haixix, 200 grams de marihuana, 3 vehicles turisme, així com diners en metàl·lic en diferents divises, abundant documentació i material electrònic.

Per part de la Policia Nacional, l'operació s'inicia el passat mes de setembre de 2014 a partir de la sol·licitud de col·laboració de la Policia Nacional francesa per identificar a un grup de narcotraficants francesos, d'origen marroquí, que s'estarien proveint de cocaïna a la província de Tarragona.

Els Mossos s'incorporen a la investigació l'octubre de 2014, arran d'un enfrontament armat a Reus entre dos grups de narcotraficants per l'impagament d'una partida de cocaïna. L'episodi es va saldar amb la detenció dels dos venedors i la posterior detenció a França del màxim responsable del grup de compradors francesos.

Equip conjunt de recerca

El paral·lelisme en les recerques va originar la creació d'un equip conjunt de recerca format per membres de la Policia Nacional i de Mossos d'Esquadra. Fruit d'això es va aconseguir identificar a tots els integrants, esbrinar els domicilis utilitzats i determinar les funcions exercides per cadascun.

Així es va poder conèixer que el màxim responsable del grup organitzat era un ciutadà marroquí resident a Reus. Sota la seva supervisió estaven quatre persones més, encarregades de les transaccions amb les substàncies estupefaents. Altres quatre persones s'encarregaven de les qüestions econòmiques i custòdia dels diners, sent les altres tres responsables de la logística.

L'operació policial es va saldar amb l'entrada i registre en quatre domicilis de la ciutat de Reus, on es van confiscar de 31.000 euros en metàl·lic, 1.900 dòlars nord-americans, 50.000 iens, 5.500 dirham, 110 sloti polonesos, 680 grams de cocaïna, 1.300 grams d'haixix, 200 grams de marihuana, 1.700 grams de substàncies per al tall, 70 telèfons mòbils i abundant documentació.

Així mateix, van ser intervinguts tres automòbils turisme emprats pels integrants del grup per a les seves activitats.

Han estat detingudes 12 persones, set de nacionalitat marroquina, quatre espanyols i un serbi. Se'ls imputen presumptes delictes de pertinença a grup criminal i contra la salut pública. Set d'ells van ingressar a la presó provisional per ordre de l'Autoritat Judicial corresponent.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar