loader
menu

CIUTAT

La degradació de la zona centre de TGN fa reactivar el moviment veïnal

El Circ Ciutat dijous, 26 de febrer de 2015

La degradació que estant patint alguns carrers del centre de Tarragona, pròxims a la Part Baixa, unida a la lentitud de les obres del Mercat Central han fet revifar el moviment veïnal de la zona. L'associació que portava el nom del carrer Unió i adjacents s'ha transformat en l'AV Tarragona Centre.

Una imatge d'arxiu del carrer Cervantes, on ara s'hi estan fent obres. / circdetarragona.com

La nova entitat va nèixer el novembre de l'any passat, però ha decidit alçar la veu ara i també vol participar en la presa de decisions d'obres que es facin en la seva àrea d'influència. Els fets s'han accelerat després que el plenari de l'Ajuntament va aprovar el nou reglament d'usos del Mercat i de l'entorn.

Segons l'AV TGN Centre, "el centre de Tarragona ve patint des de fa molts anys nombroses mancances d’infraestructures i serveis. No disposem de cap centre cívic, ni llars d’infants municipals o ludoteques, ni d’instal·lacions esportives i tampoc d’un planejament urbà que hagi previst zones verdes o places o espais públics per al gaudi de la ciutadania."

Totes aquestes mancances acumulades a altres dèficits (neteja, obres...) i a l’envelliment i deixadesa d’alguns edificis, han portat a que alguns carrers de l'extraradi la degradació vagi en augment, com motlts tarragonins s'han afanyat a denunciar-ho a les xarxes socials. "Si no hi posem remei correm el perill de convertir el centre en un lloc inhabitable."

Debat públic per definir els usos de la futura plaça Corsini

Segons la nova associació veïnal, en el projecte inicial de la nova Plaça Corsini es preveu que sigui un cub de ciment sense cap instal·lació per a l’ús públic de l’espai. "Des de l’associació volem impulsar el debat públic entre la ciutadania sobre com ha de ser la Plaça. Quines necessitats tenim com a veïns del centre de Tarragona i dissenyar entre tots quina és la plaça que volem."

També demanen que s'habiliti un centre cívic amb espai per a activitats d'oci i associacions de la zona:"Ens preocupa la manca de serveis i, en aquest sentit, pensem que cal demanar que s’habiliti un espai públic com a centre cívic del centre de la ciutat amb espais per a activitats d’oci dirigit, per a persones grans i per a criatures i per als moviments socials i les agrupacions.

El nou ens veïnal ha obert una pàgina a facebook per impulsar un procés de participació dels veïns i veïnes en la definició del centre de Tarragona que tindrà lloc els dies 28 de febrer i 6 de març, a la porta del Mercat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar