loader
menu

CIUTAT

Paraules per la pau inicia una recollida de firmes perquè el carrer Pau del Protectorat es passi a dir Josep Maria Yago

El Circ Ciutat diumenge, 01 de març de 2015

Com cada primer diumenge de mes, la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau ha convocat avui,1 de març, una nova concentració a la plaça de la Font per reivindicar una societat sense violència i l'eliminació de les estructures militars al món.

Foto: Paraules per la Pau

L'acte, però, ha tingut un significat especial, ja que ha estat el punt de partida de la campanya de recollida de signatures que ha iniciat la Coordinadora per demanar un canvi de nom del carrer Pau del Protectorat, pel de carrer de l'activista Josep Maria yago i Suau, mort l'agost de 2012.

D'aquesta manera, la Coordinadora, de la qual Yago n'era un dels membres més visibles, vol que s'elimini una de les referències militaristes a Tarragona, a un carrer que fa al·lusió a la guerra del Rif i que deu el seu nom a una disposició del govern del general Primo de Rivera, pel nom d'una persona com Josep Maria Yago, que va destacar pel seu compromís social i va ser promotor de nombroses iniciatives a favor de la pau, l'antimilitarisme i la defensa dels drets humans a la ciutat.

Homenatge també a un tarragoní mort durant una càrrega policial l'any 76

El Paraules per la Pau del març ha sigut també un homenatge a Juan Gabriel Rodrigo Knafo, jove mort el 6 de març de 1976 durant una càrrega policial a la manifestació que aleshores tenia lloc a Tarragona en protesta per l'assassinat de cinc obrers a Vitòria, tres dies abans. La concentració ha acabat amb la col·locació d'un rètol en record de Juan Gabriel Rodrigo i de diversos rams de flors al punt del carrer Unió on va morir, sense que mai s'hagin aclarit els fets.

La família del jove i la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau reivindiquen que sigui l'Ajuntament de Tarragona qui posi una placa permanent en memòria de Rodrigo Knafo i dels obrers assassinats, com ja va fer l'Ajuntament de Vitòria a petició de familiars i col·lectius per la memòria històrica.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar