loader
menu

CIUTAT

Pluja d'idees per al pàrquing Jaume I

Sergi Casado Ciutat dilluns, 02 de març de 2015

L’Ajuntament de Tarragona, a través de l’Empresa d’Aparcaments Municipals, ha oficilitzat la posada en marxa del concurs d'idees per a definir els nou usos del maleït pàrquing Jaume I. El procés, però, començarà amb una gran enquesta ciutadana en què els tarragonins i tarragonines podran dir la seva sobre els usos que hauria de tenir un forat que ja ha costat prop de 30 milions d'euros a les arques municipals i que no s'acabarà de pagar fins el 2043.

Foto: Ajuntament de Tarragona

Foto: Ajuntament de Tarragona

L'enquesta, que durarà fins el 27 de març, la podran omplir tots els majors de 16 anys, posant el seu nom i el document d'identitat. D'aquesta manera, podran anar responent el qüestionari proposat per Aparcaments Municipals en el nou web obert: tarragona.cat.idees Un hotel, instal·lacions esportives, un nou centre cívic o oficines són algunes de les propostes que planteja l'enquesta.

També està l'opció de deixar l'espai com està o construir-hi alguna cosa nova, o que hi cohabitin diferents equipaments. D'opcions, n'hi ha per triar i remenar perquè tothom s'hi apunti i marqui la seva preferència. L'empresa d'Aparcaments Municipals va haver d'informar al jutge que investiga el cas la intenció d'obrir un concurs d'idees. Això, sí, el Jutjat d'Instrucció número 3 ja ha deixat clar al consistori que al pàrquing no s'hi podrà accedir sota cap concepte, ja que actualment està sent objecte d'investigació per pressumpta malversació de diners públics permís, i no es pot alterar cap prova.

Un cop es reculli l'opinió de tots els ciutadans, donant prioritat a les entitats i els veïns de la Part Alta, es traslladarà als responsables de redactar les bases per al veritable concurs d'idees, però serà en una segona fase. En paral·lel, arribaran les eleccions del 24 de maig.

Per a professionals

El concurs d'idees estarà adreçat a professionals o equips de professionals de l’àmbit tècnic. Els interessats hauran de presentar un estudi tècnic valorat econòmicament per al projecte de futurs usos del Jaume I. De moment, cap dels concursants no podria accedir al recinte per estudiar-lo, i mentre el jutge no resolgui, tota la informació del pàrquing s'obtindrà amb plànols i imatges facilitades per l'Ajuntametn.

Un cop presentats aquests projectes, en el termini d’un mes, un tribunal municipal, format per tècnics i representats polítics del govern i dels grups municipals, triarà les 5 millors propostes que passaran al tram final.

Els cinc projectes seleccionants es coneixeran al maig i rebran una gratificació de 1.500 euros per tal de poder elaborar un avantprojecte que hauran de presentar en un termini de tres mesos.

Finalment, i un cop validada la seva viabilitat, es portaran a exposició pública les cinc propostes, per tal d’engegar un nou procés de votació obert a la ciutadania. El resultat es tindrà en compte en la valoració que farà el tribunal tècnic i de la qual sortirà el projecte guanyador, que tindrà com a premi l’encàrrec del projecte bàsic, previst en principi per 2016.


Documents

Fases concurs idees Jaume I TGN


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar