loader
menu

CIUTAT

TGN tindrà a finals de 2016 una passarel·la que unirà el Balcó amb la platja del Miracle

El Circ Ciutat dimarts, 03 de març de 2015

Tarragona per fi tindrà connexió directa entre el Balcó del Mediterrani i la platja del Miracle. A finals de 2016, la ciutat disposarà d'una passarel·la de 310 metres que enllaçarà la Baixada del Toro amb la platja per damunt de les vies. En principi, segons el projecte presentat per l'Autoritat Portuària de Tarragona, que és qui l'ha gestionat, la passarel·la tindria dos branques. Una per pujar al balcó i l’altre per anar a l’estació.

Autoritat Portuària de Tarragona

Autoritat Portuària de Tarragona

Per fer l’obra s’han superat dos condicionants. El primer, geomètric, per salvar un fort desnivell i l’altre de caire administratiu, ja que el Port es volia quedar amb tota la inversió.

La passarel·la té un pressupost de prop d'1,2 milions d'euros i ja es podrà obrir el concurs aquest mateix estiu, amb l'objectiu de posar la primera pedra a la tardor i tenir-lo enllestit l'any que ve. L'obra salvarà un desnivell de vint-i-quatre metres amb rampes amb que tindran pendents d’un 6%. També s’instal·laran dos ascensors per les persones amb mobilitat reduïda. A més, segons el dibuix presentat pel Port i amb presència també de l'alcalde Ballesteros, el final de la passarel·la té forma de balcó.

El recorregut total serà d’uns 300 metres i des del balcó al Port Esportiu se'n recorreran 100 més.

El president del Port, Josep Andreu, ha destacat que aquesta obra, llargament reivindicada, suposarà millorar la connectivitat i mobilitat dels ciutadans entre el centre. Andreu s'ha mostrat confiat que la nova connexió servirà per revitalitzar el Port Esportiu i la zona portuària.

L'Ajuntament, que té el compromís de fer una altra passarel·la a l'alçada de l'Amfiteatre per connectar també amb el Miracle, també ha estat present en l'acte protocolari. L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha destacat que amb aquesta passarel·la es recuperarà “la mirada al mar sense afectar el “Balcó”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar