loader
menu

CIUTAT

Els venedors d'animals del mercadet de la Rambla de TGN diuen que ho tenen tot en regla

Sergi Casado Ciutat dimarts, 03 de març de 2015

Ara fa una setmana, la tarragonina Blanca Garcia va penjar a internet una petició adreçada a l'Ajuntament perquè retiri la venda d'animals de companyia als mercats de dimarts i dijous a la Rambla. A dia d'avui, ja portava més de 19.000 signatures. El Circ ha parlat amb els comerciants que regenten la parada de venda d'animals i des del primer moment han deixat clar que "la respectem (la petició i a la impulsora), però creiem que s'equivoca perquè barreja lleis i conceptes".

Consideren que la impulsora de la petició feta a Internet perquè s'elimini la venda d'animals, que ja compta amb 19.000 signatures, "s'ha equivocat perquè barreja lleis i conceptes"

En la demanda a la plataforma Change.org la impulsora assegura que els animals viuen en unes condicions nefastes i fins i tot assegura que "il·legals". Cita diverses lleis, tant estatals, com autonòmiques com locals, per seguir denunciant les condicions de venda dels animals a la rambla tarragonina. També menciona que els animals no poden estar dins d'un aparador; i qualifica com a ambulant la venda que es fa tots els dimarts i dijous a la Rambla Nova.

Circdetarragona.com

Circdetarragona.com

Circdetarragona.com

Joan Roig ha explicat al Circ que fa quaranta-set anys que ven animals al mercat de Tarragona; un temps més que suficient per posar de manifest que no són novells. Han demostrat al Circ que tenen tots els permisos en regla, tant per part de l'Ajuntament com de la Generalitat. També han mostrat documents que certifiquen el seguimen regular dels animals per part d'un veterinari.

"No tenim animals com a reclam, els venem"

"No tenim animals com a reclam, nosaltres els venem i tenim autorització per vendre", ha explicat Joan Roig, a qui la petició feta a la plataforma online els ha sobtat i alhora no els ha agradat perquè, al seu entendre, es barregen diferents dades, lleis i conceptes i el missatge que es transmet no és cert.

La demanda a l'Ajuntament també inclou una referència a l'Ordenança Municipal tarragonina; concretament a l'article 173, que estableix que "resta expressament prohibida la venda ambulant d’animals de companyia i la seva exposició pública en aparadors ". El venedors han tombat l'acusació perquè no fan venda ambulant, sinó pagant una quota a l'empresa municipal de mercats, i perquè els animals denominats de companyia només són gats, gossos i fures i ells no en venen.

Roig ha mostrat tot tipus de documentació per certificar que, per exemple, estan inscrits al registre de nuclis zoològics, que també disposen centre de cries, i tot amb el vistiplau de tots els organismes necessaris.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar