loader
menu

CIUTAT

Esquerra Republicana tampoc es creu els Jocs del 2017

Sergi Casado Ciutat divendres, 06 de març de 2015

Ara fa unes setmanes, l'alcaldable per Convergència Democràtica, Albert Abelló, va incendiar la precampanya tarragonina quan va qüestionar la viabilitat dels Jocs del Mediterrani que s'han de celebrar a la ciutat l'estiu de 2017.

A Esquerra Republicana tampoc li fan gens de gràcia, fins el punt que en l'esborrany del seu programa electoral en matèria d'esports ho diu ben clar: "És un dels grans dubtes de l’actual equip de govern: dubtes sobre finançament, obres, objectius i organització. Nosaltres apostaríem per no fer aquests Jocs Mediterranis".

La formació republicana a Tarragona, principalment des que Pau Ricomà en va agafar les regnes com a cap de llista, sempre s'ha mostrat bel·ligerant amb els Jocs del 2017, i també pels dubtes que genera el finançament de tot l'esdeveniment. El mateix Ricomà ha assegurat al Circ que "hi ha hagut un període llarg de coció i no s'ha fet tota la feina que calia. El projecte és poc viable i no sabem si hi haurà dèficit".

La referència als Jocs del 2017 és breu i curta, però deixa constància que es treballarà sobre la base de que, a hores d'ara, ERC no és partidària dels Jocs del Mediterrani perquè no té clars si portarà perjudici.

L'alcaldable republicà ha admès que l'esborrany del programa esportiu on es mostren contraris als Jocs existeix, i que es va redactar fa un any. Actualment s'hi treballa al damunt per acabar de donar-li forma, tot i que l'oposició al 2017 continua existint mentre no es tinguin les coses clares.

Els dubtes i els recels d'ERC es fonamenten, també, en el silenci de l'equip de govern del PSC, que només ha respost a una de les 9 preguntes relacionades amb els Jocs presentades al plenari de l'Ajuntament de fa un any i mig. "A aquestes alçades ningú no té idea de com seran".

La postura dels independentistes respecte el 2017 és rellevant perquè totes les travesses donen per fet que Esquerra tornarà a tenir representació a l'Ajuntament, i n'hi ha que apunten que podria ser decisiva. El seu posicionament és clar, i fins que no tinguin clar que els Jocs "no portaran dèficit a Tarragona i que serviran per transformar la ciutat" no li donaran el seu vistiplau.

Una zona esportiva al Pont del Diable i menys diners als clubs professionals

En l'esbós de programa en matèria d'esports, ERC proposa la creació d'un entorn esportiu a l'àrea del Pont del Diable i per executar-ho de manera imminent aposta per un carril bici des de del far fins a la rotonda de Tamarit- La Mora.

També es vol posar fre a les subvencions als clubs professionals: "Els ajuts que avui en dia es dediquen a l’esport professional estan fora de lloc. Aquests clubs s’han de governar amb criteris professionals i no ajustar els pressupostos amb base a les aportacions municipals"


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar