loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Un taller de TGN crea les 'Capses confrares', el nou element de merxandatge de la Setmana Santa

Sergi Casado Cultura i patrimoni diumenge, 08 de març de 2015

Les Capses Confrares. Així s'anomenen els nous elements que s'han incorporat al merxandatge de la Setmana Santa de Tarragona. Tal i com es veu en les imatges, les capses en qüestió representen cadascuna de les 12 confraries tarragonines.

Imatge de la Capsa de Confrare del Gremi de Marejants. / La Botiga de l'Artista

Fotos: circdetarragona.com

Foto: La Botiga de l'Artista

Les seves creadores són la Lourdes i la Gemma, les responsables de La Botiga de l'Artista, un establiment situat al carrer Cervantes on s'hi fan cursos i taller de manualitats i diferents especialitats. "Vam començar a principis de desembre i ens va semblar bonic, útil i alhora de Tarragona", explica Lourdes Pascual. Les capses de confrares estan fetes a mà i per la seva fabricació utilitzen tela, goma del tipus EVA, cordes i bellut; un altre element molt simbòlic de la Setmana Santa i sobretot de la Processó del Sant Enterrament, màxima expressió de la Setmana Santa tarragonina.

Les capsetes, que fan uns 40 cm d'alt, reprodueixen amb molta fidelitat tots i cadascuns dels elements i colors identitaris de la dotzena de confraries. L'objectiu és poder unir encara més tots els membres de les confraria gràcies a una creació singular on s'hi poden deixar els objectes i elements propis dels confrares (corda, guants, insignia...), així com utilitzar-ho com a regal per aquelles dates i posar-hi a dins algun dolç típic de la Quaresma.

Una de les seves creadores, Lourdes Pascual, recordava que la primera prova la van fer amb pots de pilotes de tennis, però que la idea no els va convèncer. Les capses confrares tenen un preu de 35 euros; una quantitat que es justifica perquè es tracta d'un producte artesanal fet a mà.

De moment, cap confraria no els ha fet cap comanda perquè els faci un enviament de la seva capsa concreta, però confien que a mesura que s'apropi la Setmana Santa de Tarragona i els membres de les confraries ho coneguin, les vendes els podrien anar en augment. L'impacte visual que provoquen segur que també captiven a algun dels molts visitants que s'apropen a Tarragona per gaudir de la Setmana Santa, declarada Festa Tradicional d'Interès Nacional. O als mateixos tarragonins.

La Botiga de l'Artista és un dels diversos punts on es poden adquirir les capses de confrares. També se'n poden trobar al Negrito i la Negrita i a Casa Corderet.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar