loader
menu

CIUTAT

Espeleòlegs de TGN netejaran la paret del Balcó del Mediterrani dos dies abans de la visita del Rei

Sergi Casado Ciutat dilluns, 09 de març de 2015

Tots aquells que hagin anat a tocar ferro i s'hagin apropat al Balcó del Mediterrani en els darrers dies, hauran comprovat que a la font i la bassa l'han netejat de dalt a baix i les han deixat com a noves. El condicionament de l'entorn del Balcó continuarà el cap de setmana quan es procedirà a netejar i desbrossar tot la paret de roca.

Foto: circdetarragona.com

Casualment, la neteja a fons del Balcó es durà a terme només dos dies abans de la visita del Rei Felip VI a la ciutat, convidat pels Jocs del 2017. Des de l'Ajuntament, el regidor de l'àrea de Neteja, Joan Sanahujes, ha explicat que la neteja no té res a veure amb la visita del monarca, sinó que és fruit d'un acord de col·laboració entre Tarragona 2017 i l'Associació d'Espeleologia Tarragona.

I es va decidir que l'ajut de l'associació es faci efectiu aquest mateix dissabte. "Va ser per casualitat perquè el grup d'espeleologia ens va venir a visitar per parlar de possibles col·laboracions amb el 2017", ha manifestat l'edil responsable de l'àrea de neteja.

El president de l'associació, Josep Estivill, ha admès que la idea també va sorgir d'una trobada amb el 2017; un esdeveniment al qual volen donar tot el suport. La neteja del mur del Balcó serà una acció aïllada dins del seu calendari d'activitats: "Nosaltres no ho acostumem a fer, però volem col·laborar amb els Jocs", ha insistit Estivill.

Les tasques de neteja obligaran a tancar l'accés al Balcó durant unes hores de dissabte. Un grup d'entre 10 i 15 membres de l'Associació d'Espeleologia Tarragona faran ràppel pel Balcó amb cordes i procediran a la neteja de papers i brossa, però també arrencaran les plantes "que no són de la zona", segons ha afirmat el regidor Sanahujes al Circ.

La imatge pot ser curiosa i espectacular, sobretot si es mira des de baix, però també serà única. El regidor Sanahujes ha indicat que no recorda cap altra actuació d'aquestes característiques al penya-segat del Balcó des que ell és regidor, l'any 2007.

L'atzar, a més, farà que l'entorn del Balcó torni a estar com una patena només 48 hores de la visita a Tarragona del Rei Felip VI. D'entre l'atapeïda agenda que tindrà, segur que el convidaran a tocar ferro i li explicaran que és un dels llocs preferits de molts tarragonins per anar a reflexionar.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar