loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament de TGN va tornar a 'suavitzar' multes al pub Highland i li va reembossar 12.000 euros

Sergi Casado Ciutat dimarts, 10 de març de 2015

L'Ajuntament de Tarragona va tornar a rebaixar multes al pub Highland. Ho va fer a través d'un decret d'alcaldia del febrer de 2012. Són dades que figuren en l'aute de la jutgessa Maria dels Àngels Garcia Vidal del passat 16 de febrer, en el qual el regidor Carles Castillo va quedar 'desimputat' pels pressumptes delictes de prevaricació.

Foto: circdetarragona.com

La jutgessa recull les demandes de la federació d'oci nocturn Fecalon, que al juliol de 2014 va denunciar que algunes de les sancions imposades a la sala de festes de la Rambla Vella havien estat "revocades". En l'aute, la jutgessa assegura que "es van imposar a la mercantil Highland diverses sancions econòmiques que van ser executades". Però també constata que la rebaixa a les multes al Highland "respon a una decisió administrativa". (consulteu documents adjunts)

Segons la documentació aportada per Fecalon i presentada al jutge, les multes a la cerveseria es van rebaixar, però un cop ja s'havien abonat. I ara els dubtes que planteja la federació d'oci nocturn a la jutgessa són els referents als diners que l'Ajuntament de Tarragona va haver de 'reembossar' al Highland perquè des del consistori surten dues quantitats diferents.

Intervenció i Tresoreria no coincideixen

Fecalon va demanar informació relativa a la tramitació de les multes corresponents a l'expedient 83/09 a l'àrea d'Intervenció i a la de Tresoreria de l'Ajuntament, però segons consta en la demanda presentada al jutge l'estiu passat, els números no els acaben de quadrar.

Des d'Intervenció de l'Ajuntament s'informa que l'1 de juliol de 2011 ja figuren com a pagats 30.000 euros + 16.353, 20 euros; aquests últims derivats de l'expedient 83/09, que inclou diferents expedients sancionadors. (És només un mes després que un primer decret d'alcaldia de 30-5 2011 ja havia retallat una sanció al Highland, de 20.402 euros a 5.403.

Des de Tresoreria, en canvi, s'apunta que el pagament de la multa (però en aquest cas només la de 30.000 euros) es va fer el 6 de febrer de 2012, i segons la demanda de Fecalon, la quantitat abonada per la mercantil Highland a les arques municipals va ser d'uns 32.000 euros.

Paguen la multa i a l'endemà la rebaixen

Però un decret d'Alcaldia de l'endemà, el 7 febrer de 2012, transformava aquests 30.000 euros de sanció a només 10.001 euros, en aplicació de la nova Llei 10/2011 de reglament administratiu des espectacles públics i activitats recreatives. L'indult, parcial, però, no afectava els altres 16.353,20 euros, una quantitat que des de Tresoreria es considerava superior, ja que arribava fins els 20.578 euros repartits en diferents sancions.

En el document aportat per Fecalon al jutge, i al qual ha tingut accés El Circ, s'explica que a la mercantil Highland se li van abonar 12.472 euros l'1 de juny de 2012, en concepte d'indemnització. Són els números que van sortir des de Tresoreria, encara que en l'informe d'Intervenció la quantitat a retornar al Highland era 8.247 euros.

Tot això és el que la federació de locals d'oci nocturn vol que li aclareixin.


Documents

Aute Jutgessa 2

Aute Jutgessa 1


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar