loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El festival Dixieland de TGN posarà l'accent en el bugui-bugui, el swing i el rythm & blues

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 10 de març de 2015

Tarragona torna a sortir al carrer, un any més, amb l’arribada de la primavera i dels sons americans de la primera meitat del segle XX: els orígens del jazz. I és que en la seva 21a edició, El Festival Internacional de Dixieland de Tarragona s’enfoca en tres gèneres que es van fer molt populars dins aquest estil com són el bugui-bugui, el swing i el rythm&blues i en fa l’eix conductor d’enguany; a través de Wax&Boogie, de la participació del grup TGN swing i del grup The Allnighters, respectivament.

Tot plegat, del 25 al 29 de març –i actes previs del 16 al 28 -, el Festival arribarà a gairebé 50 espais, entre locals i itinerants; amb més de 100 actes sorgits tan de la convocatòria participativa que es va posar en marxa l’any passat i que va donar molt bons resultats, com de la programació pròpia de l’Ajuntament. A aquest nou model també s’hi suma el nou director artístic, que aquest 2015 serà el músic tarragoní, Kike Colmenar.

Però entrant en matèria pròpiament dita, l’edició d’enguany porta a la ciutat grans cites en pocs dies: per començar, el Teatre Tarragona acollirà el concert The Original Glenn Miller Orchestra & The Irresistibles Andrews Sisters i seguint el fil conductor, a través dels Vespres Dixie, serà el torn de Dani Nel·lo, Mario Cobo & Los Hucklebucks al Magatzem. Els Flamingo Tours o la Fundación Tony Manero a la Sala Zero, així com el prestigiós trompetista Raynald Colom al Bebop...entre moltíssims d’altres actes interessants i d’alt nivell musical completaran la programació als escenaris.

Però el Dixie també surt al carrer i arriba a espais ben diversos com són les biblioteques, els centres cívics o el parc de l’Amfiteatre, sovint acompanyats de música en viu i altres activitats com el cinema, el ball o la gastronomia; que resumeixen l’essència del festival tarragoní. Programació directa de la direcció del festival, propostes de les entitats i locals de la ciutat i la col·laboració del principal patrocinador d’enguany, San Miguel, donen un excel·lent resultat a l’esdeveniment més esperat de la primavera.

El director artístic 2015
El músic i productor tarragoní, Kike Colmenar serà el director artístic del Festival Internacional de Dixieland 2015. Amb una àmplia experiència com a músic, ha participat en gires i ha enregistrat amb artistes tan diversos com Santiago Auserón, Joan Isaac, Conrad Setò, Cafè París, Big Band del Taller de Músics de Barcelona o Quartet Brossa. Ha treballat en diverses tasques d’organització als festivals de Jazz de Teruel (2006-2007), Kesse (2011-2012), ETC (2008 al 2011) i Festival Internacional Dixieland de Tarragona (2010-2011). Enguany combinarà la dirección artística del DiT amb el festival Altacústic del qual és també creador.

El cartell del Dixie d'enguany.

D?esquerra a dreta: Kike Colmenar, director artístic del Festival; Begoña Floria, tinent d?alcalde de Cultura de l?Ajuntament de Tarragona; Joan Manuel Grau Garcia, Cap comercial zona Tarragona ? Lleida de San Miguel i Ricard Masjoan, tècnic de Cultura i coordinador del Festival. / Foto: Mauri

Consulta tota la programació del festival Dixieland 2015 a l'agenda www.circdelacultura.com, o bé descarrega't l'app gratuïta, tant per IOS com per Android.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar