loader
menu

Esquerra proposa abaratir la zona verda als empadronats a TGN

El Circ dimecres, 11 de març de 2015

Esquerra Republicana també ha fet la seva proposta en matèria d'aparcaments, entre les que destaca la creació d'un gran pàrquing per a 2.500 vehicles a l'Horta Gran, entre els barris de Ponent i el centre, i que els empadronats a TGN paguin menys de zona verda.

També aposta per fer un gran aparcament per a 2.500 vehicles a l'Horta Gran

El gran aparcament seria dissuasiu i estaria adreçat a les persones que es desplacen diàriament a treballar al centre de Tarragona. Tindrà un preu com el de l’actual zona taronja, d’1 euro. Segons ERC, "en el punt que proposem conflueixen totes les carreteres d’entrada a Tarragona. Hi passen 5 línies d’autobusos. Aquest número de places és suficientment gran com per fer rendible que hi hagi permanentment un agent que el controli i perquè a partir d’un nombre important ens podem plantejar un servei de llançadora.

Foto: erc tarragona

La formació que lidera Pau Ricomà també proposa oferir a les persones empadronades a TGN preus més baixos per a la zona verda.

ERC va presentar tres propostes més. D'una banda, limitar el cost de l’estacionament als aparcaments municipals a una quantitat màxima de 4 euros. Aquests pàrquings, segons ERC, ocupen un espai molt ampli del centre de Tarragona: Battestini (258); estació d’autobusos (180); Joan XXIII (488); Avinguda Catalunya (463); Lluís Companys (394); Saavedra (390); Bastos (350); Torroja (140), total 2.663 places de les quals s’han de descomptar les d’abonats.

També s'aposta per instaurar un sistema de pagament amb telèfon mòbil, que serveixi per pagar el temps real d’estacionament.

Per últim, també proposen l'aplicació de la tarificació progressiva, és a dir, abaixar el preu de la primera mitja hora en les zones blaves per fomentar la rotació.

Els arguments d'ERC

“Al centre de la ciutat de Tarragona és on existeix un problema més agut d’aparcament, generat per la descompensació entre demanda i oferta, i on es pot generar activitat econòmica en benefici de tota la ciutat: comerç, despatxos professionals, restauració, centres mèdic i serveis administratius”, explica el candidat a l’alcaldia d’Esquerra Republicana a Tarragona, Pau Ricomà.

També afegeix: “Òbviament és molt necessari potenciar el transport públic, de manera especial el que ens connecta amb altres ciutats i pobles del territori i amb mitges distàncies, però cometríem un error si això ens fes abandonar la necessitat d’una estratègia pels desplaçaments en vehicle privat.”

Ricomà manifesta que “volem que les persones que vénen a treballar o a fer qualsevol activitat en què hagin d’invertir-hi hores, puguin aparcar a un preu assequible i competitiu en relació a altres poblacions pròximes. També volem que les persones que hagin d’accedir als carrers més comercials tinguin aparcament a l’abast, per la qual cosa calen unes rotacions fluïdes i que les persones de Tarragona que hagin d’utilitzar el cotxe pels seus desplaçaments no hagin de pagar preus prohibitius”, assenyala el cap de llista d’Esquerra.

5. Instaurar un sistema de pagament amb telèfon mòbil, com existeix a moltes ciutats mitjanes, que sigui ràpid, molt fàcil d’usar i que serveixi per pagar el temps real d’estacionament.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar