loader
menu

Carles Castillo, la gran incògnita de la llista del PSC

Sergi Casado dimecres, 11 de març de 2015

La llista del partit que governa sempre és especial i a Tarragona no ho és menys. A menys de tres mesos per a les eleccions, la candidatura de l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, (PSC) està ja bastant definida, almenys en les primeres posicions.

L'alcalde Ballesteros saluda Carles Castillo a les escales de l'Ajuntament. / circdetarragona.com

Només hi ha un regidor amb pes específic que encara no sap quin lloc ocuparà en la llista: Carles Castillo, responsable de Territori i de Seguretat Ciutadana. Segons ha pogut El Circ, al regidor encara no li han fet cap proposta per anar a la llista de les municipals del 24 de maig, i tot el que sigui anar més amunt del número 8, lloc que ocupava l'any 2011, no el satisfaria, tenint en compte que les carteres que ha portat des de 2007 són totes de gran pes específic i de rellevància i que és el tercer Tinent d'Alcalde.

Mentrestant, la resta de llocs i fins i tots els fitxatges independents han anat transcendint públicament, i de retruc, deixant menys números disponibles entre els 8-9 primers, els més cobdiciats.

Villamayor apunta a número 2

Javier Villamayor, que podria anar com a 2; Begoña Floría, Pau Pérez, Patrícia Anton i Xavier Tarrés seguiran a la llista, i Ivana Martínez també. Junt amb l'alcalde Ballesteros, ja en sumen 7, als quals s'han d'unir els dos fitxatges independents del Partit dels Socialistes.

D'una banda, el director de l'Institut Comte de Rius, Francesc Roca; confirmat pel propi partit. L'altre nom que ha sonat amb força és el de la presidenta de la Germandat de l'Ecce Homo, Elvira Ferrando. Fonts del PSC han reconegut l'interès, però a diferència de Francesc Roca, en el cas de Ferrando, no ho confirmen.

Amb les dues cares noves, la llista de Ballesteros, en els seus llocs capdavanters, ja portaria 9 noms, a falta de Castillo. Totes les enquestes marquen que els partits grans perdran regidors, i el PSC, que ara en té 12, tampoc se'n salvaria. Els més pessimistes auguren una pèrdua de tres regidors. Això fa que anar enrere en la llista no agradi. Segons ha sabut el Circ, al regidor socialista l'han festejat altres partits, però sense sort. Castillo és militant socialista fins a la medul·la.

Desimputat

La 'desimputació' del cas Highland hauria pogut aplanar-li el camí, però aquell mateix dia, en què va comparèixer sol i sense cap company del grup municipal, el mateix Castillo no creia que servís per guanyar mèrits per anar a la llista, com així ha estat, de moment. "La imatge de solitud no és la millor, tot i que vull creure que és fruit de la casualitat", va lamentar el regidor tarragoní aquell dia.

D'altra banda, d'entre tots els regidors actuals que continuen, un o dos almenys haurien d'anar darrere de Castillo perquè pogués tenir el 8 o el 9, ja que resulta poc probable que un dels grans fitxatges vagi de 10; un número que enguany potser ja no assegura regidor.

L'altre edil que encara no ha decidit el seu futur, o encara no s'ha reunit amb l'alcalde és Joan Sanahujes, titular de Neteja i Esports. Tot apunta que en els propers dies també podria anunciar que tampoc continuarà, com ja van fer Carme Crespo i Victòria Pelegrín, i fa més temps Paco Zapater.

Un altre nom que també podria guanyar posicions en la llista, però del 10 en amunt, és el de Diego Boss.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar