loader
menu

CIUTAT

La jutgessa del cas Mercuri torna a imputar Ballesteros, ara per uns rellotges regalats a la Federació de Municipis l'any 2011

El Circ Ciutat dijous, 12 de març de 2015

La jutgessa del 'cas Mercuri' ha tornat a imputar l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), i 19 alcaldes i regidors -alguns dels quals ja no estan en el càrrec- pels rellotges regalats per l'expresident de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) Manuel Bustos el juliol del 2011 i que haurien estat pagats amb fons de l'entitat.

L'alcalde tarragoní tornarà a declarar. A l'estiu passat ja va ser imputat pel mateix cas, pel pressumpte cobrament de sobresous, però ja va presentar proves que l'exculparien

En la instrucció s'investiga si els rellotges que va regalar Bustos es van pagar amb fons que estaven destinats a formació. La imputació de l'alcalde tarragoní obeeix a que l'any 2011, quan es va produir l'entrega dels rellotges, ocupava el càrrec de vicepresident de la FMC.

Ballesteros, en una imatge del juliol de 2014, ensenyant uns documents. / circdetarragona.com

Entre els imputats també hi ha l'alcalde de Cornellà, Antoni Balmón, i l'exalcaldessa de Badalona Maite Arqué. Manuel Bustos ja va ser imputat per aquesta qüestió el gener de l'any 2014 per un presumpte delicte de malversació de fons públics. Ara, la jutgessa ha imputat alguns dels càrrecs que van rebre aquests rellotges, tot i que no els que estan aforats.

D'aquesta manera, Ballesteros, a hores d'ara, està doblement imputat per la mateixa jutgessa. En la primera, el juliol de l'any passat, l'alcalde tarragoní va ser imputat junt amb més d'una quarantena d'alcaldes i càrrecs d'arreu de Catalunya i de diferents colors polítics per pressumptes cobraments de dietes i sobresous.

Ballesteros va recordar que es posaria en mans del PSC

L'alcalde tarragoní ja va declarar davant de la jutgessa, qui llavors investigava només el cobrament de dietes i sobresous a la Federació de Municipis. Ballesteros va presentar un document signat pel Secretari General de la Federació en què es deixava constància que ell no havia cobrat un cèntim.

A més, durant l'estiu passat, i consultat sobre la possibilitat que la imputació s'allargués en el temps i s'apropés a les municipals, Ballesteros es va remetre al partit, el PSC. "Em posaria a disposició del partit, llavors consultaríem el codi ètic del PSC, i es decidiria si em presento o no", va explicar l'alcalde el 25 de juliol de 2014.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar