loader
menu

CIUTAT

El Rei apadrina els Jocs del 2017

Sergi Casado Ciutat dilluns, 16 de març de 2015

Des de primera hora del matí, els tarragonins ja havien agafat consciència que a la ciutat en passaria una de grossa. Venia el Rei. Una forta presència policial en diferents punts de la ciutat, unida a l'augment de cotxes oficials a mesura que s'apropava el migdia, anava marcant el compte enrere.

El vestíbul del Teatre Tarragona ja era un formiguer des de feia un parell d'hores. L'arribada de Felip VI estava prevista a les 12 del migdia i el 'timing' s'ha complert amb exactitud. A la porta del Teatre, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, comandava el seguici que havia de donar la benvinguda al monarca, juntament amb personalitats representants de l'Estat, la Generalitat i la Diputació.

Un vehicle oficial fosc, amb una bandereta vermella al capó, deixava entreveure que el Rei era a punt de trepitjar terra tarragoní per primer cop. Un cop alliberat dels arcs de seguretat que s'havien instal·lat a l'entrada del teatre, s'ha procedit a l'entrada del monarca. A fora, tan sols una cinquantena de tarragonins i tarragonines l'han aclamat, mentre la resta de curiosos tan sos s'han dedicat a fer d'observadors.

Felip VI, president d'Honor dels Jocs

Al Teatre Tarragona s'hi ha realitzat l'acte protocolari en què Felip de Borbó ha assumit la presidència d'Honor del Comitè Organitzador dels Jocs del 2017. En el seu discurs, combinant el castellà i el català, Felip VI ha explicat que "la ciutat (Tarragona) ha sabut adaptar-se i juntar esforços de les diferents administracions i organismes implicats per tal de garantir l'èxit organitzatiu".

També ha recordat el passat romà de Tarragona, "autèntica referència de la nostra mil·lenària Hispania", i durant l'estada d'August "de facto capital de l'Imperi Romà". Felip VI ha indicat que la constitució del Comitè d'Honor "permet posar de relleu el compromís, la unitat i el sentit de la responsabilitat que ens caracteritza als espanyols cada cop que, com a país, afrontem el repte d'organitzar un esdeveniment de gran rellevància internacional, com ho són els Jocs del Mediterrani.

En certa manera, un discurs força previsible, ja que fins i tot els ha comparat amb els Jocs Olímpics del 92 a Barcelona. "Es tracta de posar aquest projecte il·lusionant al servei de tots".

Ballesteros: "La renúncia no ha estat mai una opció per a nosaltres"

El Rei ha estat l'últim a intervenir, i el primer, l'alcalde Ballesteros, qui ha donat les gràcies a la Corona pel suport al 2017 i ha explicat que Tarragona ho rebia amb satisfacció. L'alcalde ha assegurat que "milers de tarragonins veuen els Jocs amb il·lusió", que "el 2017 vertebrarà la ciutat i que el llegat que deixin "serà referència.

Entremig han intervingut el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco; el del Comitè Internacional dels Jocs, Amar Addadi; el Conseller de la Presidència, Francesc Homs; i el Ministre de Sanitat, Alfonso Alonso.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar