loader
menu

ERC de TGN vol convertir la Torre del Pretori en un centre d'interpretació de la 'Catalunya nova'

Sergi Casado dimarts, 17 de març de 2015

Esquerra Republica apostarà fortament per la Part Baixa, no es creu, de moment, el projecte dels Jocs del 2017 i no vol que la Tabacalera es destini a usos administratius. Són algunes de les pinzellades que ha donat el candidat republicà a l'alcaldia de Tarragona, Pau Ricomà, sobre les principals propostes d'Esquerra de cara a les municipals.

Circdetarragona.com

Ricomà saluda l'ex regidor de CiU Raül Font i l'ex president local de CiU, Joan Basora. /circdetarragona.com

Circdetarragona.com

Ricomà i la número 2 de la llista, Mònica Alabart. /circdetarragona.com

Una imatge del Pretori. / cdtarragona.net

Ricomà ho ha explicat en la conferència sobre la ciutat, davant més d'un centenar de persones, a la sala Gènius del Palau de Congressos, que s'ha omplert per escoltar el candidat del partit que va guanyar les darreres eleccions a la ciutat; això, sí europees. En qualsevol cas, totes les enquestes pronostiquen el reorn dels republicans al consistori, i potser encara més ara tenint en compte que Tarragona en Comú possiblement no acabi presentant llista.

Ricomà ha deixat clar que la seva gran aposta serà a la Part Baixa de la ciutat. "Hi actuarem integralment. És urgent", ha indicat. Es crearia una àrea de conservació i rehabilitació d'edificis per tal de dignificar-los i, així, poder crear habitatges tutelats per a joves.

La Torre del Pretori, gran centre de la 'Catalunya nova'

La transformació abarcaria des de la Necròpolis fins a l'àrea de la plaça dels Carros, on s'aposta per remodelar la plaça i habilitar també un pas subterrani per a vehicles. El recinte funerari formaria part d'un circuit arqueològic de la Part Baixa que passaria també pels Jardins del carrer Vapor i pel Teatre Romà.

Un altre monument romà, en aquest cas la Torre del Pretori, es convertiria en un gran centre d'interpretació "de la Catalunya nova", o de la independent, segons proposa la formació independentista, qui aposta perquè Tarragona es consolidi com la gran ciutat de la segona àrea urbana de Catalunya, sense por a ser engolit per la marca Barcelona.

ERC no creu en el 2017, de moment

Durant la seva xerrada Ricomà també s'ha referit als Jocs del 2017, just l'endemà de la visita del Rei per assumir la presidència del Comitè d'Honor. "La nostra preocupació està fonamentada. En quatre anys s'ha avançat molt poc per poder abordar-ho amb èxit. No hi ha hagut estructura, seguim sense saber res de les aportacions de l'estat i dels espònsors tampoc sabem gairecosa", ha argumentat el líder d'ERC per justificar el seu no momentani al gran projecte de Ballesteros, i de retruc, del PSC.

De cara a possibles pactes post electorals, Ricomà, ja només als mitjans, ha assegurat que això no suposarà cap obstacle insuperable per un possible enteniment posterior.

A la Tabacalera, ni despatxos ni oficines

En la seva conferència, sota el títol #ActivemTarragona, l'alcaldable republicà també ha deixar clar que a la Tabacalera no hi volen oficines ni despatxos, que al Banc d'Espanya hi volen una gran hemeroteca.

Ricomà també ha defensat que cal obrir més l'Ajuntament a la ciutadania, fent-los més partícips de les decisions que es prenen. I també ha acusat l'Ajuntament de Tarragona d'haver posat "pals a les rodes al procés d'independència", tenint en compte, segons ell, que milers de tarragonins havien participat en els diferents actes independentistes a la ciutat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar