loader
menu

CIUTAT

Ballesteros s'allibera d'una imputació 'sagnant i injusta'

Sergi Casado Ciutat dimarts, 17 de març de 2015

"Ningú sap el calvari mediàtic que he hagut de patir. En el meu cas, ha estat sagnant i injusta. Potser ens ho hauríem de fer mirar". Així de contundent s'ha mostrat l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, l'endemà que l'Audiència de Barcelona va arxivar el cas dels sobresous a la Federació de Municipis de Catalunya, i en conseqüència, hagi quedat 'desimputat'.

D'esquerra a dreta, Zapater, Ballesteros i Tarrés. / circdetarragona.com

D'esquerra a dreta, Zapater, Ballesteros i Tarrés. / circdetarragona.com

Igual que l'alcalde tarragoní, els més de 40 homòlegs seus i també altres càrrecs de diferents municipis catalans també s'han pogut treure la llosa que els pesava al damunt des del juliol de l'any passat, quan llavors la jutgessa del cas Mercuri, va imputar l'alcalde socialista de Tarragona.

Per defensar i argumentar la seva innocència, Ballesteros ha estat acompanyat dels regidors socialistes Paco Zapater i Xavier Tarrés. En aquesta ocasió, en la seva faceta d'advocats. Zapater ha resumit les conclusions de la interlocutòria en que s'informa del sobreseïment del cas de les dietes a la Federació entre els anys 2011 i 2012: És molt taxativa perquè diu que no hi ha delicte i decreta sobreseïment del procés, que equival a una sentència absolutòria".

Segons interpreta Zapater, la decisió ja no es pot apel·lar, i tan sols quedaria el recurs de súplica davant del Tribunal. A més, també ha destacat que "dels alcaldes imputats, no tots van rebre dietes i això casa amb el que ha dit l'alcalde".

I el cas dels rellotges?

Ballesteros considera que el sobreseïment hauria d'anul·lar la "segona imputació" (com així l'ha anomenat ell mateix) en el cas de la FMC, per uns rellotges regalats. "A dia d'avui no tinc constància que estigui imputat per aquesta conya dels rellotges", ha insistit, ensenyant, a més, una targeta compostelana per demostrar que durant les dates en què es van regalar els famosos rellotges i es van prendre decisions al respecte, ell estava fent el Camí de Santiago amb la seva dona. "Se m'acusava d'haver assistit a una reunió i jo estava fent el Camino. Ni vaig votar cap pressupost ni vaig votar cap partida", ha matisat.

Càrrecs a disposició del PSC

L'alcalde ha explicat que arran de la imputació va posar tots els seus càrrecs a disposició del Partit dels Socialistes, però que la comissió ètica va dictaminar que "no había lugar", segons Ballesteros.

Ara fa unes setmanes, el regidor Carles Castillo també va comparèixer públicament per celebrar la seva innocència després que el desimputessin pel cas Highland. En aquella ocasió, Castillo, advocat de professió, no va estar acompanyat de cap regidor del grup municipal. "Ell (Castillo) va decidir el format, a més també és jurista", ha conclòs.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar