loader
menu

La feina, la República i la desgana: les raons dels 5 regidors de TGN que no es van fer la foto amb el Rei

Sergi Casado dimarts, 17 de març de 2015

Dels 27 regidors de l'Ajuntament de Tarragona, només 22 es van fer la foto de grup amb el Rei Felip VI, durant la visita del dilluns 16 de març. Cinc no van aparèixer a la instantània: Carles Castillo (PSC), Arga Sentís (ICV-EUiA) i tres regidors de Convergència i Unió: Òscar Busquets, Robert Vendrell i Fede Adán.

La foto de grup dels regidors i Ballesteros amb el Rei Felip VI. Hi falten cinc regidors. / cedida

Selfie de Begoña Floria amb Pau Pérez i Joan Sanahujes. / twitter

N'hi ha tres que ho van fer de manera ferma i decidida, com el regidor d'Unió Democràtica Robert Vendrell, qui recorda que tenia invitació però va decidir no anar-hi "perquè no em va donar la gana, i menys pel 'paripé' al que va venir". La portaveu ecosocialista també va argumentar la seva absència a l'acte protocolari amb Felip VI amb claredat: "Jo sóc republicana".

L'únic regidor del grup del PSC que tampoc no va voler sortir a la foto amb el monarca és Carles Castillo, "republicà fins a la medul·la". El regidor socialista ha argumentat, però que "agraeixo molt la presència i el recolzament del Rei a la ciutat de TGN. Com a regidor tarragoní em considero representat pel meu Alcalde. Però com a regidor socialista havia de representar l'ànima republicanista. La nostra història més digna de lluita. No podia ser que anéssim el 100% dels regidors socialistes als fastos".

Els convergents Òscar Busquets i Fede Adan no van poder assistir a l'acte per motius professionals. Busquets, que es trobava fora de Tarragona el dilluns al matí, ha afegit que en el cas que hagués estat a la ciutat hi hauria anat "per respecte institucional".

El selfie de Begoña Floria amb el Rei

Durant l'acte al Teatre Tarragona, la regidora del PSC Begoña Floría va penjar al seu perfil de twitter una 'selfie' amb els companys de grup Pau Pérez i Joan Sanahujes, i amb Felip VI al fons. Tot i que el PSC és un partit d'arrel republicana, la regidora tarragonina es va justificar: Què tindrà a veure? Ell es el cap d'Estat encara. El dia que aconseguim la república em faré el selfie amb qui toqui", va assegurar.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar