loader
menu

CIUTAT

El vi oficial dels Jocs del 2017 no serà de cap DO tarragonina

Sergi Casado Ciutat dimecres, 18 de març de 2015

El dinar que va presidir el Rei Felip VI el passat dilluns no va incloure vi de cap de les cinc Denominacions d'Origen que hi ha actualment a les comarques tarragonines. A diferència del dinar, que sí va estar farcit de productes de proximitat, com la gamba de Tarragona, la dorada de Cambrils, els calçots de Valls, els llagostins de l'Ametlla i l'espineta amb cargolins, en el cas dels vins i del cava, els escollits van ser els de Perelada, a l'Empordà.

El grup Perelada, que va regalar el vi i el cava al dinar del Rei, és a punt de convertir-se en nou patrocinador

Ni Tarragona, ni Priorat, ni Montsant, ni Terra Alta, ni Conca de Barberà. En concret, els 'caldos' que es van assaborir als Tinglados van ser 'Collection Blanc 2014', 'Finca La Garriga Blanc 2013' i 'Finca Malaveïna 2011'. Tot i això, Perelada també produeix dos vins al Priorat (Cims de Porrera i Casa Gran del Siurana), però cap dels dos no es va servir durant el dinar reial. (consulta la carta en el document adjunt).

Els vins i el cava que es van servir durant el dinar amb el Rei. / cedida

El cava també va ser Perelada: Brut Nature Magnum 2013.

Precisament, ahir dimarts 17, la DO Tarragona va penjar un post en el seu web titulat "Identitat, proximitat, vi i territori", en el qual es deixava anar i, sense fer cap menció explícita, lamentava que no se'ls hagués tingut en compte per una celebració tan selecta: "Quan algú prepara un menú que se’n diu de proximitat o amb productes de la terra, ja sap que no cal fer molts quilòmetres per escollir vins entre DO’s llunyanes. Només cal tenir una mica d’interès, de responsabilitat amb el territori i de sensibilitat per la feina de la seva gent. Els nostres vins son tant o més bons que els vins d’altres procedències".

El Circ s'ha posat en contacte amb quatre de les cinc DO's tarragonines (Tarragona, Priorat, Montsant i Terra Alta) i cap de totes ha volgut explicar què els semblava que s'hagués escollit un vi de fora de les comarques tarragonines per un esdeveniment de tanta rellevància. Han declinat fer declaracions.

Des de la DO Tarragona es remeten al seu portal web, on recorden, a més, que al territori hi ha cinc DO’s pròpies i tres més de compartides (Catalunya, Penedès i Cava), "una xifra de la qual cap territori més en pot presumir".

Els vins de Perelada, a un pas de ser els oficials dels Jocs

Fonts del comitè organitzador dels Jocs del Mediterrani 2017 han explicat al Circ que es va optar pels vins i caves Perelada perquè estan a prop de tancar-hi un acord d'esponsorització, junt amb el grup Casino Peralada. Això farà que, amb quasi tota probabilitat, el vi oficial dels Jocs del Mediterrani serà el de Perelada. "Són els Jocs del Mediterrani i qualsevol marca s'hi pot ajustar", defensen des del 2017.

Des del 2017 es reconeix la bona sintonia amb el grup Perelada i la més que probable entesa perquè s'incorpori com a nou patrocinador dels Jocs. Encara es desconeix la quantitat que aportaria. Igual que Estrella posarà la cervesa durant els Jocs del Mediterrani, molt probablement Perelada posarà el vi. El cava encara està pendent, però també podria seguir el mateix camí i anar-se'n cap a l'Empordà.

Pel que fa a les DO's tarragonines, fonts de l'organització dels Jocs han explicat al Circ que també hi han contactat en els darrers mesos, però no s'ha concretat res amb cap de totes. "Hem enviat carta a totes les DO's i mai ens han contestat, i Perelada vol entrar al projecte...", han indicat des del 2017.

Des de la DO Terra Alta, per exemple, neguen haver rebut mai carta dels Jocs del Mediterrani.


Documents

Carta dinar Rei


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar