loader
menu

El regidor Carles Castillo (PSC) deixa la política municipal i 'pacta' la sortida amb Ballesteros

Sergi Casado dijous, 19 de març de 2015

Una de les grans incògnites de cara a les municipals de Tarragona ha quedat resolta. El regidor del PSC Carles Castillo no anirà a la llista de Ballesteros perquè abandona la "primera línia" de la política municipal, tal com ha afirmat en una compareixença pública al costat de l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, i en la qual també hi eren tots els 'pesos pesants' de l'equip de govern socialista, amb Pau Pérez, Javier Villamayor i Begoña Floría al capdavant.

L'edil ha reconegut que 'oficialment' encara no li havien fet cap proposta per anar a la llista per a les municipals

A diferència de fa uns dies, quan va celebrar la seva desimputació en el cas Highland tot sol, l'escenificació de la renúncia del regidor ha estat molt diferent, i fins i tot ha tingut l'alcalde al seu costat. Castilloes retirarà de la política municipal, però no ha tancat la porta al Parlament i qui sap si al Congrès dels Diputats. Les raons que l'han fet prendre la decisió de deixar l'Ajuntament després de 12 anys tampoc han quedat clares del tot.

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

"Oficialment" no li han ofert anar a la llista

Preguntat per si li havien ofert formar part de la llista del PSC, Castillo s'ha agafat un temps per respondre, però ha acabat sincerant-se: "Sí... i no... oficialment no m'han fet cap proposta", ha acabat revelant. A diferència dels adéus de les regidores Crespo i Pelegrin, a través d'un comunicat, l'alcalde ha explicat que havia estat el propi Castillo qui havia escollit el format per anunciar que abandona la política municipal.

"Me'n vaig sentint-me orgullós i també trist, però no abandonaré la política, la meva ciutat ni les meves aspiracions polítiques. Estigueu atents", ha indicat.

Castillo era l'únic regidor dels que controla àrees estratègiques que encara no tenia clar el seu futur. No tenia cap proposta en ferm damunt la taula, i en la reunió que va mantenir el dimecres amb Ballesteros tot va quedar resolt. Castillo, de vegades, 'enfant terrible' del govern Ballesteros s'aparta de la primera línia municipal, i de pas, elimina, de moment, la possibilitat que planti batalla per aspirar a succeir Ballesteros. "Faig un pas enrere, no he de ser un obstacle", ha manifestat.

"És un tio extraordinari, és com un germà petit"

Castillo ha agraïnt a l'alcalde tot el camí recorregut de manera conjunta, tant a l'oposició com al govern, i ha recordat amb orgull tots els departaments municipals que ha liderat. "Vaig poder governar en mobilitat i seguretat ciutadana i amb molt orgull porto Territori", ha detallat, al temps que feia menció especial a la Guàrdia Urbana: "Estimadíssima Guàrdia Urbana".

El regidor ha tingut bones paraules i agraïments pel personal damb que ha coincidit i fins i tot ha tingut unes paraules especials per a la seva secretària, Pepi, "barreja entre mami i germana". També ha fet la vista enrere per assegurar que "potser no hem fet tot el que ens hauria agradat, però ens hi hem apropat".

Ballesteros també s'ha desfet en elogis cap a Castillo: "És un tio extraordinadi, és com un germà petit... i no descobreixo res. No dic res més perquè m'emociono". Per a l'alcalde, Castillo "passarà a la història de la ciutat", per ser el regidor més 'longevo' dins de la Guàrdia Urbana, per haver-la modernitzat sense conflictes, i també per ser el regidor que va aprovar el nou pla urbanístic (POUM), "i això és extraordinari", ha destacat l'alcalde.

No ha amagat que, de vegades, no ha coincidit amb les tesis de Castillo, però com amb altres regidors. "Tampoc vull adhesions absolutes i inquebrantables", ha conclòs l'alcalde.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar