loader
menu

CIUTAT

Tarragona prohibirà la venda d'animals al carrer

El Circ Ciutat divendres, 20 de març de 2015

L'Ajuntament de Tarragona serà molt restrictiu amb la venda d'animals a la via pública i ha anunciat que impulsarà una nova ordenança que prohibeixi la venda d'animals vius al carrer. Una pregunta de la portaveu municipal d'ICV-EUiA, Arga Sentís, durant el plenari ha fet que el consistori reculli el guant i anunciés els avenços que havia fet al respect.

Una imatge de la parada de venda d'animals del mercat de la Rambla. / circdetarragona.com

Els tècnics municipals han elaborat un esborrany de normativa, que serà consensuat amb la resta de partits i entitats animalistes, i que modifica l'article 173 de l'ordenança municipal, que estableix que "resta expressament prohibida la venda ambulant d’animals de companyia i la seva exposició pública en aparadors".

A partir d'ara, no només estaran prohibit vendre gats, gossos i fures, qualificats com a "animals de companyia", sinó qualsevol animal viu. Això significaria que les gàbies de hàmsters, pollets, ocells, conills, peixos i tortugues, entre d'altres, desapareixerien del mercat setmanal de la Rambla Nova i els diumenges a Bonavista tampoc se'n podrien trobar. La complexitat de l'ordenança es reflecteix en els dubtes que poden sorgir a l'hora de dir quins animals són de companyia i quins no.

S’ha creat una comissió política amb representació de tots els grups municipals i que també escoltarà el parer de representants d’entitats que defensen els drets dels animals. El proper pas serà inspeccionar els punts de venda per veure si compleixen la normativa i procedir a sancionar, si és necessari.

L'Ajuntament es reunirà amb les parades que respecten l’ordenança i que tenen la llicència en regla per pactar un canvi d’activitat o acordar compensacions. En aquest aspecte, l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, s'ha congratulat: "Després de molts anys es posa fil a l’agulla en aquest tema, l’objectiu és que aviat es deixin de vendre animals al carrer".

L'anunci de la futura ordenança arriba només uns dies després que el PP proposés, entre d'altres iniciatives sobre animals, ser molt més restrictiu amb la venda d'animals a la via pública, i també tenir més control de les colònies de gats i gossos de la ciutat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar