loader
menu

Tarragona en Comú posa el fre i no es presentarà a les municipals

Sergi Casado divendres, 20 de març de 2015

Les aspiracions de Tarragona en Comú de presentar llista per a les municipals s'han esvaït del tot. Tal com ja molts vaticinaven, l'antiga Guanyem Tarragona no es presentarà a les eleccions del 24 de maig.

Una imatge d'una assemblea de Tarragona en Comú a principis d'any. / TGN en comú

Carla Aguilar, al mig de la imatge./ circdetarragona.com

Aquesta ha estat l'opció més votada durant l'assemblea (21), per davant de les 13 persones que sí havien mostrat voluntat d'iniciar l'aventura política. La resta, prop d'una vintena, s'han abstingut.

L'assemblea del moviment municipalista, celebrada a Torreforta amb prop d'una cinquantena de persones, s'havia ajornat una setmana després del trencament amb ICV i, que al cap d'uns dies Podem TGN també els girés l'esquena.

Dos autèntics torpedes a la línia de flotació de la candidatura municipalista, que en qüestió d'uns dies, havia perdut dos companys de viatge i estava a un pas de perdre el tercer. En la reunió d'avui divendres, EUiA també els ha confirmat oficialment que tampoc concorrerà amb ells. Procés Constituent sí continua donant-hi suport.

"Hem decidit no tornar a casa"

Tot i la frenada en sec, Tarragona en Comú no desapareixerà. "Hem decidit no tornar a casa. No ens presentarem a aquestes eleccions, però ho reconvertirem en una altra eina. Seguirem defensant la transparència, la participació ciutadana i la ruptura, però no en l'arena electoral", ha explicat Carla Aguilar, una de les portaveus del moviment.

La raó és, segons Aguilar, perquè "molta gent s'ho ha cregut, i ha estat un drama", en referència al llarg procés de cocció de la candidatura, els últims nou mesos, amb un final decebedor. "La confluència de partits era una cosa més, perquè hi ha molta gent i molts moviments socials", relata una de les cares visibles de la candidatura. L'allunyament de Podem TGN ha acabat descolocant-los, després que el Consell Ciutadà votés en contra d'una decisió que havia adoptat l'assemblea.

Aguilar, qui hauria estat, molt possiblement, la número 3 de la llista de Tarragona en Comú, creu que el distanciament de Podem té relació amb el sistema de llistes. Quan es va reunir el Consell Ciutadà de Podem TGN, la candidatura municipalista encara no havia votat com havien de ser les llistes, que serien obertes, però no s'havia fet la votació. "Encara no ho havíem votat", defensa Aguilar.

Trencadissa

La retirada de Tarragona en Comú deixa a la CUP com a únic referent de l'esquerra rupturista de cara a les municipals. La confluència de partits i diferents moviments dins de Tarragona en Comú es va esquerdar la setmana passada quan es va aconseguir elaborar una llista amb tres noms.

El líder veïnal Antoni Peco, com a 1; Jordi Collado, d'ICV, com a 2; i Carla Aguilar, en representació de TGN en Comú, com a número 3.

Fonts d'ICV van explicar al Circ que es tractava d'una llista fruit d'un principi d'acord entre representants de totes les parts. Per altra banda, fonts també d'ICV van explicar que de principi d'acord res de res, sinó que només es tractava d'una llista tancada proposem des de Tarragona en Comú.

L'endemà, l'assemblea d'ICV-EUiA va votar a favor de no iniciar cap aventura amb l'antiga Guanyem TGN i de presentar-se en solitari, com sempre amb EUiA, i amb Arga Sentís com a cap de llista.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar