loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La Casa de la Festa de TGN torna a patir filtracions d'aigua

Sergi Casado Cultura i patrimoni dissabte, 21 de març de 2015

La Casa de la Festa de Tarragona, l'espai on es conserven bona part dels elements del Seguici Popular, ha aparegut altre cop plena d'aigua al terra a causa dels problemes de filtracions que hi ha al sostre. Tot i que tampoc ha plogut amb especial virulència, el sostre ha tornat a fer figa i s'han tornat a produir filtracions que han deixat al terra un gran bassal d'aigua.

Una imatge d'aquest migdia a la Casa de la Festa. / cedida

Foto: cedida

Una imatge dels elements que s'exposen a la Casa de la Festa. / circdetarragona.com

Imatge dels fongs a les parets. /ciu

Els dos Gegants Moros, de l'any 1851. / ciu

El Circ ha reproduït les imatges que un tarragoní havia penjat al twitter, on es veia un toll d'aigua, fregones i alguns dels elements coberts amb plàstics.

La regidora de Cultura, Begoña Floría, també a twitter ha explicat que "tenim identificada la causa i és un problema que està en vies de solució".

L'estat de conservació, en el punt de mira

El cert, però és que la imatge de cubells i fregones a dins del recinte no és la primera vegada que es veu, i tampoc la segona. L'estat de conservació de la Casa de la Festa, inaugurada fa només 8 anys en el primer any de Ballesteros, però projectada per l'últim govern de Joan MIquel Nadal (amb Carles Sala com a regidor de cultura), ha provocat nombroses crítiques.

L'última, el setembre de l'any passat, quan el grup municipal de CiU va denunciar el mal estat de conservació dels Gegants Moros, de l'any 1851, i també l'aparició de fongs en una de les parets, i que són perfectament visibles als ulls del visitant.

Què hauria passat si l'episodi de pluja hagués estat intens? Els elements i les peces que hi ha a l'interior són d'un valor incalculable, i no només des del vessant purament econòmic, sinó també de l'emocional. A més dels problemes d'humitats, els quals, segons la regidora de Cultura "estan en vies de solució", la Casa de la Festa continua sense estar unida del tot a la ciutat. La seva ubicació, al costat d'una benzinera i en una avinguda molt transitada, tampoc sembla que hagi acabat de satisfert els tarragonins.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar