loader
menu

Unió i Convergència recuperen la recepta original a TGN

Sergi Casado dilluns, 23 de març de 2015

Convergència i Unió es tornaran a presentar juntes a les eleccions municipals de Tarragona. Això vol dir que el candidat fins ara convergent, Albert Abelló, ara ja ho és de tota la federació nacionalista, cosa que feia unes setmanes no semblava gents factible.

D'esquerra a dreta, Abelló, Pedreño, Martín, Prats i Domènech. / circdetarragona.com

D'esq a dreta, Prats, Abelló i Sendra. / circdetarragona.com

També vol dir que Unió Democràtica mantindrà els llocs de privilegi que sempre havia tingut als comicis: el 2, el 5 i el 9; cosa que fins fa unes setmanes també semblava poc probable, ateses les tesis que va començar defensant Abelló abans que fos nomenat candidat, en les quals insistia que en la seva llista no hi hauria polítics i que tots serien independents.

Ara, s'ha desdit: "Sempre vaig dir que hi hauria persones que no han estat mai en política i de les 27, cap, i hi haurà gent amb carnet de convergència, d'unió i independents".

Unió i Convergència s'han citat davant de l'estàtua dels Castellers, a la Rambla, per donar fe que la seva separació només havia estat temporal. Ara es vol transmetre la imatge de "pinya". El nou president dels democristians, Josep Maria Prats, que serà el 2 de la llista, s'ha fet la foto al costat d'Abelló i amb el president local convergent, Jordi Sendra.

També hi han assistit l'economista i representant veïnal de Llevant, Carles Pedreño, l'arquitecte Agustí Domènech i l'empresaria Mònica Martín, integrants de la llista d'Abelló.

Sendra ha emprat lèxic casteller per transmetre la idea que l'objectiu que persegueix CiU és "fer pinya i coronar el castell, que seria el govern de la ciutat". Sendra ha recuperat el llenguatge habitual per carregar, de manera indirecta i sense fer-ne menció, a la fuga de la presidenta de l'Ecce Homo, Elvira Ferrando, cap al PSC; un fet que l'ha obligat a donar-se de baixa de militància dins de Convergència.

"Nosaltres no anirem a buscar gent que s'hagi de donar de baixa d'un partit. No anirem a pescar. La llista la formaran militants de Convergència, d'Unió i també independents", ha insistit.

Unió, "generosa amb Abelló"

"Des d'UDC hem entès que el projecte de CDC també era nostre, per això som federació, i quan es va parlar de renovació, Unió ho va entendre", ha explicat el líder d'Unió a Tarragona, Josep Maria Prats, que ha defensat el procés que s'ha viscut dins de la formació democristiana i que Abelló no els ha posat cap condició.

"Vam renovar els nostres organs interns per complir el que Abelló ens havia dit: persones fins ara que mai haguessin estat en politica. Quan es parla de negociació, parlem de generositat. Ens ha donat uns llocs i els anirem distribuint. No només parlem de candidats, sinó també de programes".

Unió proposarà l'ex directora territorial de Benestar i Família, Anna Solé, possiblement com a número 5. Fa unes setmanes, l'assemblea d'Unió havia escollit Prats com a president, i de números 2 i 3 Carles Calderón i Irene Riola, als qui el nou líder d'UDC també ha assegurat que estan dins de la seva proposta de llista.

Difícil cohabitació

Falten dos mesos per a les eleccions, i a diferència d'altres partits, i tot i que hi hagi consens per a la llista, l'esquerda dins de CiU a Tarragona és completa. La candidatura d'Abelló va per lliure, i al marge de les diferències amb el grup municipal, la relació entre els quals és inexistent, el distanciament es podria anar estenent.

"El grup ha fet la seva tasca com en darreres legisltatues i colaboraran en la campanya", ha manifestat Sendra. Preguntat si la relació amb el grup de l'Ajuntament és incòmoda, ha conclòs que "els projectes estan per damunt de les persones."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar