loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Els monuments de TGN estrenaran un nou sistema d'àudio guia per a mòbils

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 24 de març de 2015

Els recintes de Tarragona que són Patrimoni de la Humanitat (Passeig Arqueològic i Muralles; el Fòrum Provincial i Circ-Pretori; l’Amfiteatre i el Fòrum de la Colònia) gaudiran en breu d’un nou sistema d’audioguies per a mòbils.

Aquest projecte, que ha estat finançat també pel Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat, té com a objectiu donar als monuments un sistema d’interpretació del Patrimoni “in situ” a través de complementar les actuacions anteriors d’adequació amb una senyalització bàsica i en els quatre idiomes principals: català, castellà, anglès i francès.

Ara fa un any, el març de 2014, Patrimoni va presentar un servei d’audioguia que es podia descarregar a través dels codisQR presents als diferents panells de la senyalització del Circ romà, però ara s’ha ampliat a la resta de monuments i a més amb un servei millorat de xarxa wifi per tal de poder seguir-ho sense necessitat de descarregar-te la informació.

Aquest nou sistema d’audioguies és només una part d’un projecte més ampli que inclou dues actuacions futures. D'una banda, nova senyalització a tots els monuments Patrimoni de la Humanitat gestionats per l'Ajuntame
S’ha canviat la senyalització antiga (Muralles, Fòrum Colònia) i s’ha posat la nova als altres (Pretori-Circ, Amfiteatre).

I de l'altra, s’ha renovat la senyalització externa dels monuments.

En funcionament, a partir de l'abril, i en proves

L’elaboració dels textos per a l’audioguia ha estat molt laboriosa, s’ha treballat entre els tècnics del Museu i especialistes de comunicació i en aquest moment s’estant enllestint les gravacions, per tal que pugui entrar en fase de proves a princips d’abril. I s’explica, entre d’altres, el següent:

Muralla i Passeig Arqueològic: Espai comprès entre el mur defensiu romà i un cinturó de reforç, de finals del segle XVII-inicis del XVIII, que va ser ajardinat per la Dirección General de Bellas Artes el 1934

Fòrum Provincial i Pretori – units a la capçalera del Circ romà, en un projecte ambiciós de recuperació, que va obtenir els premis Europa Nostra l’any 1995 i Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya el 2003.
Amfiteatre – Es poden veure els vestigis de l’Amfiteatre romà i dues esglésies superposades, una de visigòtica del segle VI i una altra de romànica del segle XII.

Ambdues es van aixecar sobre l’arena, amb materials reutilitzats de l’antic edifici d’espectacles.
Fòrum de la Colònia – conjunt composat per les restes de la basílica forense, part del temple capitolí i restes d’una illa de cases delimitada per carrers.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar