loader
menu

CIUTAT

Europe Direct TGN, eina bàsica per apropar l'activitat de la UE a la ciutat

El Circ Ciutat dimecres, 25 de març de 2015

El tinent d’alcalde responsable de l’oficina d’Europe Direct a Tarragona, Xavier Tarrés ha presentat el balanç de les activitats desenvolupades per l’oficina a Tarragona i la II Simulació del Parlament Europeu que es farà divendres a la Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili.

Xavier Tarrés. / circdetarragona.com

Tarrés ha destacat la tasca de Europe Direct per apropar l’activitat de la Unió Europea als ciutadans i a les administracions de Tarragona i ha afegit que cada vegada els temes europeus generen més interès entre la ciutadania. “Sembla que la Unió Europea tingui una perspectiva llunyana i no ens toqui de prop, però hem de tenir en compte que jo mateix com a regidor signo cada dia una vintena de resolucions relacionades amb l’àmbit europeu”, ha dit Tarrés.

En aquest sentit, la feina que fa Europe Direct, dirigida per Marta Domènech, és decisiva per assessorar i assistir els ciutadans, per fer pedagogia a les escoles en temes d’Europa o per informar a les administracions de les línies de crèdit o projectes europeus que tenen al seu abast.

Pel que fa a l’activitat de la oficina, Xavier Tarrés ha destacat l’exposició “Europa fa un milió d’anys” que ha tingut més de 12 mil visites o les xerrades que s’han fet a les escoles i instituts, amb més de 200 joves que han participat de les activitats.

El conseller ha aprofitat per informar del concert que es farà el pròxim 26 d’abril a les 12 hores al Teatre Metropol “Europa ens coneix” amb la participació de l’Escola Municipal de Música i l’Estudi de Música, un dels actes que serviran per commemorar el dia d’Europa que es celebra el 9 de maig.

Quan a la II Simulació del parlament Europeu que promou Europe Direct junt amb la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV i que es farà aquest divendres a l’Aula Magna del Campus Catalunya, una sessió presidida pel portaveu del Parlament Europeu, Jaume Duch, el conseller ha avançat que serà un èxit pel volum de persones que s’hi ha interessat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar